El SIPA es mostra ‘decebut’ per la sentència del TC sobre les retallades i estudiarà portar el cas a Estrasburg

El portaveu del Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA), Joan Comella, s’ha mostrat ‘totalment decebut’ davant la sentència que ha emès el Tribunal Constitucional en relació al recurs contra la Llei de contenció de la despesa de personal. Comella considera que haguessin preferit una argumentació concreta, encara que hagués estat negativa, en comptes d’evitar entrar en el fons de la qüestió. Per aquest motiu, emprendran accions per tal de donar ressò internacional a la causa, compartint-ho amb els sindicats europeus amb els quals tenen contacte, i estudiant la possibilitat de portar el cas al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

El portaveu del SIPA, Joan Comella, i l’advocat que representa el sindicat, Valentí Martí, han comparegut aquest dijous a la tarda per valorar la sentència del Tribunal Constitucional en relació al recurs d’empara interposat contra la Llei de contenció de la despesa de personal. La sentència no es pronuncia sobre si la Llei respecta o no el principi d’igualtat reconegut a la Constitució, i únicament reconeix, tal com ja va fer en el recurs presentat per set sindicats, que s’ha vulnerat el dret a la llibertat sindical, cosa que el SIPA considera una incoherència.

Comella ha dit que acaten la sentència, tot i no compartir-la, i consideren que el fet de no entrar en el fons de la qüestió significa que ‘en cap moment se’ns treu la raó’. Tot i les al·lusions que fa el TC a la Batllia o al Tribunal Superior, entenen que el procés s’ha extingit, i que no els quedaria cap més opció que portar el cas a Estrasgurg. El portaveu del SIPA vol pensar que tots els afiliats tenen ganes de continuar amb la causa, però caldrà estudiar-ho sobretot des del punt de vista econòmic.

El que sí que volen fer és posar la qüestió en coneixement dels sindicats policials a nivell europeu amb els quals tenen contacte, i Comella ha avançat que tenen el suport del Sindicat unificat de la policia espanyola. La intenció és fer un intercanvi d’experiències per si els poden ajudar d’alguna manera i ‘perquè sàpiguen el tracte que se’ns dóna a Andorra i les vulneracions de drets i llibertats que s’estan produint’.

Els representants del SIPA volen mantenir una reunió urgent amb el CFPA, per estudiar si poden fer algun gir en el seu procés contra la Llei de retallades tenint en compte la sentència del TC. Tot i això, no tenen gaires esperances que el recurs del CFPA arribi a bon port.