Els dos sindicats de la Policia s’han reunit aquest dimarts amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en el marc de la ronda de trobades que està fent per tractar el calendari de negociacions de la reforma dels complements de jubilació. El vicepresident del SIPA, Joan Comella, ha explicat a l’ANA que serà en una assemblea amb els afiliats on es decidirà si s’accepta negociar o es porta la qüestió directament a la justícia; però si s’opta per negociar, ‘inevitablement s’hauran de fer reunions amb cada cos especial per tractar les qüestions específiques’. Així doncs, els sindicats de la Policia sí que estarien disposats a negociar les qüestions comunes conjuntament, tal com és la voluntat del ministre, però a banda, creuen necessari negociar per separat els aspectes específics ja que consideren que cada cos té unes condicions molt diferents.

El vicepresident del SIPA, Joan Comella, ha explicat a l’ANA que aquest dimecres faran arribar al ministre un document conjunt dels dos sindicats posant en comú tots els dubtes sorgits de les simulacions presentades pel Govern, i una vegada tinguin aquesta informació clarificada, convocaran una assemblea general on els afiliats podran decidir si accepten iniciar el procés de negociació amb el Govern o en canvi porten la qüestió directament a la justícia. El més lògic, segons Comella, és que s’organitzi una assemblea conjunta entre els dos sindicats, tenint en compte que s’ha acordat trametre el document conjunt.

Els dubtes que plantegen els dos sindicats tenen a veure amb les especificitats pròpies dels funcionaris del Cos de Policia, com és la jubilació als 20 anys de servei, o l’edat de jubilació obligatòria. Concretament, volen que el ministre els aclareixi si són punts acceptables o no, o si estan subjectes a negociació. Tenint en compte la resposta, ‘farem una suma i traurem conclusions’. Comella preveu que la resposta del Govern sigui ràpida, tenint en compte que el ministre vol que les taules de negociació s’engeguin durant el mes de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada