El SIPA convoca una concentració dijous per reclamar més personal i material

El Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA) i el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) volen fer palès aquest dijous el seu malestar per la ‘situació de deixadesa absoluta’ que viu el cos per la manca d’efectius però també de mitjans. Segons ha explicat el vicepresident del Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA), Joan Comella, el ministre d’Interior, Xavier Espot, ‘no està defensant els interessos del cos de Policia’ ni tampoc s’ha reunit amb els representants dels agents per conèixer la seva situació. Tot i que la concentració està convocada pel SIPA preveuen que s’hi pugui afegir qualsevol membre del cos de Policia.

El Sindicat de la Policia considera que existeix una situació de ‘mal funcionament intern i manca d’efectius i mitjans’ al cos, com ha apuntat el vicepresident del SIPA, Joan Comella. Per posar de manifest aquest fet i protestar per la gestió del ministre d’Interior, Xavier Espot, es concentraran aquest dijous a les 12 hores davant l’edifici de la Policia.

Comella ha considerat que és responsabilitat del titular d’Interior defensar el cos de Policia en tot el que els afecti i els hagi de suposar una millora. ‘Com que no s’està produint ens volem concentrar’, ha afegit, també pel fet que el ministre encara no s’hagi reunit amb els sindicats per conèixer la realitat del cos.

Des del SIPA han informat que cada any s’ha demanat l’ampliació de personal i material i no se’ls ha fet cas. Això ha portat a una situació de ‘deixadesa absoluta’ i ha comportat, per exemple, que els efectius motoristes s’hagin trobat amb un parc mòbil obsolet i sense sistemes de seguretat en la conducció i la resta d’agents tinguin problemes per trobar vehicles per sortir a patrullar, ha anunciat Joan Comella.

En aquest sentit, demanen l’ampliació de personal que s’ha posat de manifest des de fa temps, però sobre la qual no han volgut donar xifres perquè la reforma de les jubilacions ‘afectarà dràsticament’ el nombre definitiu, han assegurat. ‘No sabem quanta gent plegarà un cop aplicat el model imposat del Govern’, ha afegit Comella. Amb tot, ha assegurat que ‘a totes les seccions i unitats del cos fa falta gent, sobretot al carrer’.

També reclamen que es renovi el parc automobilístic i que es faci la formació i el reciclatge específic per als motoristes.

Per últim, Comella ha fet referència a la situació de les dimissions del Grup d’Investigació d’Accidents de Trànsit que, segons el Govern no s’havien formalitzat. El vicepresident del SIPA ha afirmat que les dimissions s’han signat i s’han fet arribar a la direcció, però si aquesta no ho fa remès al Ministeri en desconeixen els motius.

2 comentaris

  1. No contesteu ni feu cas a res. No doneu peu. Deixe-los sols. Se’n cansaran. No tenen vergonya.

  2. Crec que gent que guanye aquest sou com a minim mereix circular amb un Lamborghini Aventador i els motoristes amb MW Augusta.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES