El SIPA anuncia la dimissió del 90% dels policies de transit de les seves funcions de motorista i radar

El Sindicat de la Policia Andorrana ha anunciat, aquest dimecres a través d’un comunicat de premsa, que fa unes setmanes que el 90% dels efectius del Grup d’Investigació d’Accidents van presentar la dimissió de les seves funcions de motorista i d’operador de radar. El sindicat ha alertat que aquestes dimissions s’han produït per qüestions de seguretat, perquè les motocicletes són velles i mal equipades, els agents no disposen de l’equipament i formació adequada, i perquè no tenen cap compensació social per aquests càrrecs. La queixa del sindicat és que des de la presentació de les dimissions encara no s’ha rebut cap contacte per part de la direcció, i que s’espera solucionar aquest problema.

Un total de dotze policies, que representen el 90% dels efectius del Grup d’Investigació d’Accions de Trànsit, han presentat la seva dimissió en les funcions de motorista i operador de radar. Segons informa el SIPA, aquest gest és en protesta per les males condicions de seguretat per desenvolupar aquestes tasques. Destaca, entre d’altres, el fet que les motocicletes que fan servir tenen entre setze i vint anys, i que els sistemes de seguretat d’ABS no funcionen correctament o ni tan sols en tenen.

D’altra banda el SIPA assenyala que el personal que fa el servei en motocicleta no disposa dels guants o jaquetes amb airbag necessaris per a aquesta tasca. A més, critiquen que hi ha una manca de formació especialitzada de motorista, i que la direcció no valora aquesta especificitat, ‘i per tant no existeix cap tipus de compensació social, a diferència d’altres grups o seccions de la Policia’.

Des del sindicat es critica que ja fa setmanes que es van presentar les dimissions i que la direcció no ha contactat amb els afectats, i per això els mostren el seu suport i esperen que es prenguin les mesures necessàries per millorar les condicions d’aquest servei.

1 comentari

  1. No m’estranya que tinguin el material obsolet, s’ho gasten tot en jubilacions milionaries.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES