bonell-1El Tribunal Constitucional no ha atès la petició de la Sindicatura que demanava que es deixés publicar la modificació de la Llei qualificada de la Justícia sense l´article qüestionat pel Copríncep francès. El grup mixt assegurava que la decisió confirma la improcedència de la demanda del síndic. I hores després, ha estat el síndic qui ha contestat Socialdemocràcia i Progrés.

Ho ha fet aquest matí través del seu compte de Facebook. Vicenç Mateu ha qüestionat si el grup mixt representa una “oposició responsable i sense estridències”. El síndic general afegeix que “el llenguatge de la ‘plantofada’ és el llenguatge del passat.

És la resposta a les manifestacions d’ahir d’SDP, que lamentava que tant la Sindicatura com el Govern hagin intentat condicionar l’actuació del Tribunal Constitucional.

Avui la subsíndica, Mònica Bonell, ha defensat la petició de Sindicatura al Tribunal Constitucional de publicar les lleis de la carrera judicial tot i estar pedents de l’informe de constitucionalitat d’un dels articles. “No era voluntat del Síndic ni meva anar a forçar res, el que és exagerat és dir que s’anava a provocar una ressolució forçada”, ha assegurat. Bonell ha argumentat que “quan la Sindicatura es planteja presentar aquest escrit ho fa actuant responsablement perquè èrem conscients que les tres lleis haurien d’entrar en vigor al mateix temps perquè el fet que es publiquessin dues i una quedés aturada podia provocar incoherències en l’aplicació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada