sindic seuEl Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, ha avançat aquest matí en roda de premsa l’informe-memòria de l’activitat realitzada durant l’any 2014, i que aquest vespre presentarà davant del plenari municipal del Consistori urgellenc.

Enguany, Rúbio fa aquesta presentació de les accions portades a terme durant l’any passat en ple mes de juliol, en lloc de fer-ho al llarg de la primavera, “per no coincidir amb el període electoral relacionat amb les votacions municipals del passat 24 de maig”.

Un any més, l’informe-memòria destaca com a “repte, tant per l’administració municipal com per aquest Síndic, la solució a la problemàtica que generen les cada vegada més nombroses defecacions d’animals a la via pública”. Al respecte, Àngel Rúbio conclou que “malgrat que és difícil trobar solucions a aquesta problemàtica, cal insistir i cercar nous sistemes per combatre aquest tipus d’incivisme”. El síndic proposa, entre d’altres mesures per eradicar aquesta problemàtica que encapçala la llista de queixes i consultes realitzades pels ciutadans urgellencs durant el 2014, posar al dia el reglament de convivència ciutadana i augmentar l’import de les sancions.

Problemàtiques socials

D’altra banda, Àngel Rúbio ha destacat que per primera vegada, des que es va iniciar la crisi econòmica, aquesta sindicatura municipal de greuges ha rebut -sobretot en el darrer trimestre de 2014- queixes i consultes sobre problemàtiques relacionades amb assumptes socials com desnonaments, finalització de prestacions socials o de l’atur, pobresa energètica entre d’altres. Davant d’aquests casos, el Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell ha adreçat a aquestes persones als Serveis Socials municipals. “Ells tenen possibilitats de trobar solucions als problemes que aquests ciutadans ens han presentant”, explica Rúbio en el seu informe-memòria. Al respecte, el Síndic afegeix que “tinc constància que els Serveis Socials de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell fan una magnífica tasca ajudant a les persones que hi acudeixen, però el què no acabo de comprendre és perquè sobtadament apareix aquesta problemàtica davant la Sindicatura”.

Una altra queixa i consulta feta arribar pels urgellencs davant el Síndica Municipal de Greuges de la ciutat és la relacionada amb els sorolls que provoquen bars i pups musicals. En aquest aspecte, Rúbio ha afirmat que “caldria refer el reglament de convivència ciutadana, ja que no es pot tolerar que alguns veïns no puguin descansar a les nits”.

Balanç de consultes i queixes

Àngel Rúbio ha explicat que durant l’any 2014 han estat atesos un total de 144 casos: 131 consultes i 13 queixes.

L’informe-memòria de la Sindicatura Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell exposa que durant l’any 2014 han augmentat lleugerament el nombre de consultes respecte l’any 2013, passant de 127 a 131. Per temàtiques, les consultes més destacades que han fet els ciutadans urgellencs són les relatives a les defecacions de gossos a la via pública (32); a la neteja viària (20); seguides per les relacionades amb l’atenció a les persones (12); a l’administració (10); a la Policia Municipal (8); o a les referents a l’hospital (8). És significatiu que les consultes respecte a la zona blava han baixat de 14 l’any 2013 a 2 durant el 2014. Sobre aquesta temàtica, Rúbio afirma que “d’aquests números es dedueix que la problemàtica no la generaven els usuaris d’aquest servei sinó la seva gestió”.

Pel que fa a les queixes, el Síndic Municipal,de Greuges de la Seu d’Urgell n’ha rebut durant l’any 2014 un total de 13 -3 menys que en l’any 2013- de les quals 7 fan referència a l’administració, 3 no tenen cap responsabilitat municipal, 2 són referents a l’atenció a les persones i 1 sobre via pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada