El Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, participarà demà demà dimecres i dijous (13 i 14 de novembre) a les vuitenes jornades de formació dels síndics i defensors locals del Fòrum SD que enguany tindran lloc a la Cambra de Comerç de Reus.

En aquestes jornades hi participaran prop de 70 persones, entre els titulars, síndics i defensors, i el personal al seu servei.

Les jornades que porten per títol “Seguretat, convivència i drets” analitzaran les interrelacions d’aquests tres conceptes que són alhora necessitats evidents per a la societat actual.

Les jornades

La salutació als participants anirà a càrrec del president del FòrumSD i síndic municipal de greuges de Lleida, Josep Giné, el president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà; i el síndic de greuges de Reus, Pere Pagès.

Les conferències inicials aniran a càrrec del professor Miguel Casino Rubio, expert en ordenances de convivència ciutadana, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat Carles III de Madrid i lletrat del Tribunal Constitucional qui presentarà la seva ponència sota el títol de “Las discutibles nuevas ordenanzas de convivencia ciudadana: un nuevo pulso entre seguridad y libertad“. Seguidament, el professor Manuel Ballbé i Mallol, expert en seguretat i catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona que presentarà la seva intervenció: “Seguretat Ciutadana: el nou concepte de seguretat i policia”.

En la sessió de la tarda està prevista la intervenció del professor Eduard Sagarra Trias. Doctor en Dret. Professor titular de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya qui, amb motiu de la declaració per part de la Comissió Europea de l’Any Europeu de la Ciutadania presentarà una comunicació amb el títol de “Europa, ciutadania i drets”.

Pel que suposa als continguts de la jornada del dijous, els continguts es concentren al voltant de la taula rodona que sota el títol de “Drets i autoritat” vol escoltar les opinions de diversos agents socials al voltant d’aspectes com són: les actuacions policials, les relacions amb la ciutadania, la supervisió i la revisió dels casos, la formació dels agents, els drets de la ciutadania, entre d’altres.

Com a membres de la taula rodona, es comptarà amb la presència del Sr. Evelio Vázquez, Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el Sr. Lluis Isern, Cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Sr. Ramón Llorente, Defensor de la Ciutadania de Girona, el Sr. Ricard Pagès, Cap de la Guàrdia Urbana de Reus i el Sr. Santiago Vidal, Jutge magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona.

El resum dels continguts de la formació i un primer treball sobre les conclusions de les Jornades seran posteriorment objecte de l’assemblea final dels síndics i defensors locals i la resta de participants a les Jornades.

L’acte de cloenda de les Jornades anirà a càrrec del president del FòrumSD i síndic municipal de greuges de Lleida, Josep Giné, el síndic de greuges de Reus, Pere Pagès i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada