El discurs de Sant Tomàs del síndic general ha sonat a comiat. Ha aprofitat per recordar que, tot i les properes eleccions, encara queden mesos de treball i ha demanat diàleg entre els grups. També ha fet esment a la fractura social i ha emplaçat els actuals consellers i els que vindran a no permetre que Andorra deixi de ser un país d’oportunitats tal i com ha explicat avui ATV.

Vicenç Mateu ha centrat bona part del discurs a reivindicar el paper que el Principat ha tingut com a terra d’oportunitats, pels andorrans i també pels qui hi han vingut a viure-hi. I ha posat com a exemple la seva família.

Davant la fractura social que es veu als països veïns, ha demanat a l’actual Consell i als qui el substituiran que lluitin perquè aquí no passi el mateix.

Ha argumentat que “Andorra, en altres temps més amables, ha permès construir un projecte de vida, somniar un futur millor pels fills, prosperar en molts aspectes i sentir-se còmplices i orgullosos del país”. En aquest sentit ha fet una crida a “no deixar perder aquest bé”. Demana “la implicació solidària de tothom: polítics, empresaris, treballadors, propietaris i tots els ciutadans”. “La qualitat de vida és, principalment, que els ciutadans puguin arribar a final de mes sense por ni sentir-se ofegats. No tindria cap sentit que penséssim només en una façana de cara en fora”.

La paraula com a eina i no com a arma

Mateu també ha fet referència a les properes eleccions i ha recordat que és el darrer discurs de Sant Tomàs que fa com a síndic. Ha demanat diàleg fins que acabi la legislatura. Ha encoratjat els consellers “a seguir amb la tasca pensant en l’interès general i aparcant la legítima i necessària confrontació electoral per a més endavant”. “Que el diàleg i la voluntat d’entesa siguin el clima de les comissions legislatives”, ha afegit.

En la sessió de Sant Tomàs, també s’hi han llegit dos informes de les delegacions a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa i la Unió Interparlamentària.

1 comentari

  1. Viçens Mateu CAP DE GOVERN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada