La  situació al grup mixt amenaça d’acabar als tribunals. Pere López ha presentat un recurs contra la decisió de Sindicatura de no convocar-lo a la propera junta de presidents de grups parlamentaris. El síndic li ha enviat una carta on li fa saber que fins que no hi hagi un nou reglament al grup mixt i es decideixi qui el presideix, no es convocarà ningú del grup a la junta de presidents. López l’acusa de fer política i no descarta la via judicial.

En una carta enviada ahir al conseller Pere López, i com avançava el Diari d´Andorra, el síndic general comunica al fins ara president del grup mixt que no se l´ha convocat a la junta de presidents de dilluns. A partir de la nota jurídica que va fer Sindicatura, Vicenç Mateu considera que fins que no hi hagi un nou reglament intern ni s´acordi una nova presidència del grup mixt, ningú pot representar-lo a la junta de presidents. O vist d´una altra manera, que a ulls de Sindicatura Pere López ja no és president del grup mixt.

López ja ha presentat un recurs a Sindicatura contra la decisió d’excloure’l. En el recurs s’afirma que la junta no ha estat ben convocada. I que el síndic no té potestat per immiscir-se en la vida del grup mixt. També s’acusa Mateu de fer política amb la seva decisió. A més, el líder del PS no descarta portar l’afer als tribunals.

Paral·lelament, els consellers que van marxar del grup liberal han enviat una carta a Sindicatura en què proposen que el presideixi Josep Pintat, amb una proposta de mínims pel que fa al reglament intern. El PS, en canvi, vol que la presidència sigui rotatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada