SíndicEl Síndic Municipal de Greuges-Defensor del Ciutadà de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, iniciarà demà dijous, 16 de gener, a l’institut Joan Brudieu un seguit de xerrades adreçades als alumnes de tercer curs d’ESO amb l’objectiu de donar a conèixer entre els joves aquest figura que té com a missió defensar els drets reconeguts a favor dels ciutadans per la legislació de règim local.

“Amb aquestes xerrades, ha explicat Àngel Rúbio, es pretén que els joves no només coneguin l’existència d’aquesta figura de defensor del ciutadà sinó que també sàpiguen que ells mateixos tenen dret a fer arribar al Síndic problemàtiques de caire municipal”.

Rúbio també considera que donant a conèixer aquesta institució entre els més joves, “aquests podran fer de caixa de ressonància cap a les seves famílies” a l’hora de donar a conèixer la figura del Síndic Municipal de Greuges.

El síndic també ha remarcat que un dels objectius d’aquestes xerrades és aconseguir la participació dels mateixos alumnes. “Les xerrades també volen aconseguir que els joves preguntin i s’interessin per la funció d’aquesta figura que vetlla pels drets dels ciutadans”, ha afegit Àngel Rúbio.

Les xerrades seguiran els dies 23 i 30 de gener i els dies 6 i 13 de febrer a l’institut Joan Brudieu de la Seu; i el dia 27 de gener al col·legi La Salle.

Contingut de les xerrades

Les xerrades que impartirà el Síndic Municipal de Greuges als alumnes urgellencs consistiran en la projecció de power point on s’explica de manera amena i pedagògica la funció i les competències que té aquesta figura.

Els alumnes coneixeran què fa el síndic, com actua, com es nomena la persona que fa de síndic, així com l’origen d’aquesta institució a la Seu d’Urgell. També es donarà a conèixer la figura del síndic actual i a on es troba ubicada l’oficina del síndic per tal que els ciutadans puguin formular qualsevol problemàtica relacionada a l’administració, i els horaris d’atenció al públic. Àngel Rúbio també explicarà als alumnes en quins casos pot intervenir o no, i com es relaciona amb l’Ajuntament de la Seu a l’hora de fer arribar les queixes i peticions que li fan arribar els ciutadans.

Recordem que el Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell forma part d’una associació de Síndics de més de 40 ajuntaments d’arreu del país que s’anomena Fòrum de Síndics, Síndiques, defensors i defensores locals de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada