El Síndic de Greuges de Catalunya farà una supervisió singularitzada de l’Alt Urgell

Rafael Ribó i Josefina Lladós signen el conveni de col·laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Rafael Ribó i Josefina Lladós signen el conveni de col·laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Foto: RàdioSeu

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, han signat un conveni de supervisió singularitzada. A l’acte hi ha assistit Anna Martí, síndica municipal de greuges de la Seu d’Urgell. Amb la signatura d’aquest conveni de col·laboració, el Síndic es compromet a oferir una atenció singularitzada a la comarca, que es concretarà en la tramesa al Consell d’un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a les diverses administracions de la comarca, i un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a l’Alt Urgell. El síndic també podrà assistir a un plenari del Consell per exposar i debatre l’informe esmentat o davant els plenaris dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin.

El conveni també estableix l’obligatorietat del Síndic de fer un mínim de dues visites l’any a poblacions de la comarca per recollir les queixes i consultes que puguin tenir les persones residents.

Per la seva banda, el Consell divulgarà la figura del Síndic al territori i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona: per mitjà del telèfon gratuït 900 124 124, el web www.sindic.cat, per correu postal amb sobres de cobrament a destinació o directament a través de la visita de personal assessor de la institució a la comarca.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha volgut posar de manifest en l’acte de signatura d’aquest conveni “la bona feina de la nostra síndica municipal de greuges Anna Martí, que moltes vegades ha gestionat assumptes d’altres municipis de la comarca, així com la bona col·laboració entre les sindicatures locals i el síndic de greuges”. Fàbrega ha agraït també la signatura d’aquest conveni de col·laboració entre la Sindicatura i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Amb la signatura d’aquest conveni d’avui ja són 41 els convenis de supervisió en funcionament. D’aquests convenis, 38 són amb municipis; dos, amb consells comarcals –Cerdanya i Alt Urgell–, i un altre, amb el Conselh Generau d’Aran.

TOTES LES NOTÍCIES