El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha comunicat l’arxivament de la queixa tramesa en relació al procés del primer bloc de pisos protegits de l’Horta del Valira. Ribó conclou que no hi ha hagut incompliments per part de l’administració pel que fa a la demanda iniciada pels adjudicataris perquè els retornin la fiança si renuncien a la compra.

En la carta de resposta, Ribó afirma que “a data d’avui no s’ha demostrat de manera fefaent un incompliment d’obligacions per part de l’empresa promotora envers els compradors”.

No obstant això, el defensor del ciutadà deixa la porta oberta perquè “en cas d’acreditar i documentar que la promotora no retorna les fiances” es demani “la intervenció de HIULS perquè adopti les accions legals pertinents”. Aquesta opció, tanmateix, estaria limitada a aquells compradors als quals se’ls hagi denegat la hipoteca i no s’hi podrien acollir els qui ja se’ls hagi concedit.

En la missiva, Rafael Ribó també constata que representants de l’Ajuntament de la Seu “s’han reunit en diverses ocasions amb els compradors dels habitatges” per tal de mediar amb la promotora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada