El síndic general, Vicenç Mateu, ha fet referència en el seu discurs amb motiu del 21è aniversari de la Constitució a la identitat andorrana. Ha parlat de la història del país i dels seus valors, i ha considerat que Andorra tindrà futur ‘si és l’Andorra del mèrit’. A més, ha considerat que la revolució ‘importantíssima’ que suposa l’obertura econòmica per al país és una oportunitat però s’ha de fer ‘canviant els plantejaments per mantenir una identitat forta’, i ha opinat que ‘tenim bones eines’.

En el seu discurs institucional al vestíbul de la nova seu del Consell General, el síndic Vicenç Mateu ha posat de manifest la identitat andorrana i la història del seu parlament i del país. Així, ha destacat que ‘malgrat les adversitats hem estat capaços de preservar la identitat andorrana’, i que en el repte que s’encara de l’obertura convindria prendre exemple dels antecessors que ‘van saber unir esforços al voltant d’un projecte comú’. Així considera que se n’ha de prendre per una lliçó de ‘convivència, de perseverança, d’unitat’.

Per prosperar en l’obertura ‘hem de posar en valor la nostra singularitat, els nostres trets diferencials, allò que ens fa de veritat únics’, i Mateu ha insistit en ‘mantenir-nos fidels a nosaltres mateixos’.

D’altra banda, el síndic ha parlat també de les desigualtats i el ‘risc d’na creixent distància entre els qui més tenen i la resta’, que amenaça l’estabilitat social’. Així, considera que ‘hem de ser vigilants’, i que ‘en l’agenda de qualsevol polític hi ha d’haver un asterisc que recordi les mesures per evitar el trencament entre uns pocs que tenen molt i la resta’. A més, ha posat de manifest que aquesta separació sovint no està vinculada només als ingressos sinó també al fet de tenir feina o no, i per això ha demanat als empresaris i ‘als que més poden’ que apostin pel talent andorrà.

Finalment ha apuntat que la celebració porta pronunciar mots com ‘llibertat, justícia, democràcia i igualtat’ que ha opinat que són paraules amb les quals és difícil no estar-hi d’acord.

Després del discurs del síndic, el Cor dels Peits Cantors ha cantat l’himné andorrà, el Gran Carlemany, i tot seguit s’ha ofert un aperitiu als convidats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada