eslovaquiaEl Govern ha signat aquest dilluns a Bratislava un Protocol de cooperació en matèria d’adopcions internacionals amb la República Eslovaca. La signatura, aprovada pel Consell de Ministres el passat dimecres, ha anat a càrrec del director general de Salut i Benestar, Josep M. Casals, i la Directora pel centre de la Protecció Legal Internacional de Menors i Adolescents de la República Eslovaca, Andrea Císarová.

Després d’un període de negociació, les dues autoritats centrals han arribat a un acord en el text d’un conveni que millora d’anterior Protocol, que fou signat l’any 2008, ampliant el ventall de menors eslovacs adoptables i reduint el temps d’espera en l’assignació. Aquest nou Protocol no limita el nombre d’expedients adoptius de famílies andorranes que es podran presentar cada any. Els expedients d’adopció es tramitaran directament entre les dues autoritats centrals sense la intervenció d’intermediaris.

La delegació andorrana ha aprofitat per aprofundir en les relacions iniciades al 2008, aclarir aspectes tècnics en l’elaboració dels expedients adoptius, així com per visitar diversos centres de protecció de menors. D’aquesta manera, s’han pogut avaluar sobre el terreny les condicions dels menors que seran proposats en adopció a les famílies andorranes que, una vegada hagin superat la valoració corresponent, puguin optar per iniciar el procés adoptiu amb la República Eslovaca d’acord amb el Protocol i els procediments ara establert.

Les autoritats centrals d’ambdós països s’han felicitat pels avenços assolits amb aquest nou Protocol, que ha de permetre materialitzar definitivament la cooperació bilateral en matèria d’adopcions. Amb la República Eslovaca, ja són 6 els països d’origen (Colòmbia, Filipines, República Dominicana, Brasil i Rússia) on les famílies andorranes podran presentar un expedient d’adopció internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada