meteomuntanyaL’acord de col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya FEEC amb la firma d’un conveni ha permès posar en marxa un nou producte de consulta i difusió d’informació meteorològica per als qui fan activitats esportives i de lleure a la muntanya.

Amb el nom de MeteoMuntanya s’ha creat un portal que combina les potencialitats d’un web amb la flexibilitat d’un bloc, facilitant l’accés a una gran varietat d’informació meteorològica des de qualsevol indret del país de forma optimitzada pels diversos dispositius mòbils.

Predicció automàtica per a trenta-cinc cims de Catalunya

Dins dels dos apartats de Predicció cal destacar que s’hi podrà trobar una nova predicció automàtica per a dinou cims d’arreu del país, que s’afegeixen a setze dels existents pel Pirineu, i que s’han seleccionat amb la intenció de donar resposta a la important afluència de gent que realitza activitats a l’aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l’àmbit del Pirineu.

Accés a tota la informació des de sis apartats principals
Meteomuntanya.cat compta amb sis seccions que permeten accedir als diversos continguts de forma fàcil i eficient.

1.    Predicció Muntanya
Cada divendres es farà una predicció específica pel cap de setmana, centrada en els aspectes relacionats amb la seguretat, de les condicions meteorològiques més probables als diversos massissos del país.
 
2.    Predicció Competició
L’SMC també realitzarà una predicció meteorològica d’aquells esdeveniments esportius que la FEEC consideri que són d’interès destacat en relació amb les diferents disciplines esportives: curses de muntanya, marxes de resistència,  competicions d’esquí de muntanya, etcètera.
 
3.    El Temps Ara
Aquest apartat comptarà amb un recull de les principals eines de monitoratge meteorològic a temps real de les quals disposa l’SMC: dades de radar, d’estacions meteorològiques automàtiques, de detecció de descàrregues elèctriques o d’informació provinent dels observadors i vigilants.
 
4.    TV
Accés directe als butlletins audiovisuals de predicció pel Pirineu o general de Catalunya, a més d’altres recursos relacionats amb la muntanya que s’hi vagin incorporant.
 
5.    Anàlisi Episodis
Amb l’objectiu de millorar i avançar en el coneixement de la meteorologia al nostre país i seguir contribuint en la seguretat a muntanya es farà un balanç de les últimes situacions meteorològiques destacables.
 
6.    Calendaris Climàtics
Per ajudar a la planificació de les activitats a l’aire lliure a més llarg termini s’anirà incorporant informació gràfica de les condicions que podem esperar al llarg de l’any a diversos massissos de Catalunya.
 
A més a més,  dins dels diversos apartats s’han incorporat enllaços a altres dels productes que actualment ja es poden consultar des del web de l’SMC: els avisos de Situacions Meteorològiques de Perill (SMP), els mapes de Predicció General de Catalunya, el Butlletí de Predicció pel Pirineu, la Predicció per a les pistes d’esquí i el Butlletí del Perill d’Allaus que realitza l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Així mateix, s’han afegit accessos directes als llocs web dels refugis i de les competicions de la FEEC.
 
Referència en la meteorologia de muntanya a Catalunya
 
En definitiva, Meteomuntanya.cat neix amb la intenció d’omplir un buit existent i esdevenir referència en relació amb la meteorologia de muntanya i les diverses variables meteorològiques que poden afectar a la seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada