Un total d’11 alumnes participen aquesta setmana a la formació que ofereix el Servei d’Ocupació i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, de capacitació d’auxiliars de carnisseria adreçada a persones que no tenen coneixements previs del sector.

Aquesta formació, dóna resposta a la demanda dels empresaris del sector amb el doble objectiu de nodrir les empreses i el país de persones qualificades en l’àmbit de la carnisseria, que han tingut dificultats per trobar professionals formats, i de capacitar a les persones participants al curs d’una major polivalència dins de les empreses i també en el mercat laboral revertint en una millorar de la seva carrera professional. Els alumnes provenen del sector privat, concretament d’empreses distribuïdores de carn al detall. També s’estan formant persones desocupades inscrites en recerca de feina al Servei d’Ocupació.

La formació té una durada de 72 hores lectives repartides en dues setmanes i la part pràctica s’està portant a terme a l’Escorxador Nacional d’Andorra, amb la col·laboració de Poltrand. De la mateixa manera, la carn de vedella i de xai que s’utilitza per a la part pràctica està cedida per Ramaders d’Andorra. D’altra banda, el Departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat col·laboren en el disseny del temari i impartint un mòdul sobre el cicle de vida de la carn a Andorra. La formació està impartida per professionals del sector d’Andorra i també de territoris veïns imparteixen aquesta formació.