El Servei d’Ocupació ha posat en marxa el nou catàleg de formació ocupacional en format web que es pot consultar a www.treball.ad que amplia el ventall de serveis que s’ofereixen als usuaris d’aquest Servei amb l’objectiu de formar i capacitar a les persones que es troben desocupades i també per posar a disposició de les empreses perfils més adients i millor formats. La formació ocupacional que s’ofereix a través del catàleg és gratuïta, personalitzada, pràctica, demandada pel mercat laboral i reconeguda per les empreses.

Les persones interessades poden consultar a la web la formació ocupacional que s’ofereix des de dues perspectives, la del sector d’interès o la categoria de la formació. Així, es poden trobar formacions ocupacionals que tenen com a objectiu desenvolupar competències laborals, els idiomes, les competències digitals o bé, iniciar-se o aprofundir en una professió o ofici. En cas que alguna de les propostes sigui d’interès, es pot realitzar la preinscripció en línia i un tècnic del Servei d’Ocupació gestiona la inscripció i confirma les dates i el lloc de realització.

Per poder oferir aquest ventall formatiu, el Servei d’Ocupació col·labora amb entitats privades reconegudes per a la realització de formació, especialment en els àmbits més tècnics i professionalitzadors, per tal de donar el millor servei als usuaris així com un millor retorn de la formació a les empreses.

D’aquesta manera, el Servei d’Ocupació ofereix de manera gratuïta a totes les persones inscrites i en situació de recerca de feina la possibilitat de dur a terme formacions ocupacionals, amb la finalitat millorar la qualificació professional i perfeccionar competències professionals, així com tallers de capacitació de manera, que tenen com a objectiu millorar les habilitats per a la recerca de feina i augmentar la capacitat d’inserció. També en són destinatàries les persones que segueixen un programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic i els joves de 16 a 21 anys que segueixen un programa formatiu de foment de l’ocupabilitat.

El Servei d’Ocupació també organitza xerrades temàtiques per tal de divulgar possibilitats laborals en determinats sectors obertes a qualsevol ciutadà, realitzant una inscripció prèvia. La següent que està prevista donarà a conèixer les oportunitats laborals que ofereix la temporada d’hivern.

Des de l’any 2016 el Servei d’Ocupació està desenvolupant un projecte de modernització i de millora, tant en l’atenció a les persones demandants de feina, com a les empreses oferents d’ocupació. Tanmateix, s’estan fent esforços importants per agilitzar els tràmits del Servei d’Ocupació alhora que apostant per afavorir l’accés als serveis a través de les noves tecnologies. El catàleg ofert al web www.treball.ad s’emmarca en les línies estratègiques per millorar la qualitat del servei, l’ocupabilitat de les persones desocupades i afavorir la competitivitat del teixit empresarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada