El consell de comú d’Encamp ha aprovat aquest divendres al migdia totes les propostes de la junta de govern per assentiment. En total s’han aprovat un conjunt de sis modificacions urbanístiques o de servei, proposades i impulsades pel govern comunal.

Entre elles en destaca l’externalització del servei de neteja del Pas de la Casa. L’adjudicació s’ha fet a l’empresa Feper SLU i el contracte durarà quatre anys per un import total de 642.216 euros. 

Els consell de comú d’Encamp ha aprovat aquest divendres al migdia totes les propostes de la junta de govern per assentiment. En total s’han aprovat un conjunt de sis modificacions urbanístiques i de servei proposades i impulsades pel govern comunal. Entre elles en destaca l’externalització del servei de neteja del Pas de la Casa. L’adjudicació s’ha fet a l’empresa Feper SLU i el contracte durarà quatre anys per un import total de 642.216 euros, preu que ja se li ha descomptat la compra per part de l’empresa de la màquina de neteja que actualment tenia el comú per donar el servei. “Molta gent s’ha jubilat i s’ha arribat a la conclusió que val més la pena externalitzar el servei que contractar nova plantilla fixa”, ha justificat el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres. El mateix cònsol ha volgut indicar que són el primer comú que ha externalitzat el servei de neteja. Pel que fa als empleats fixes comunals que hi havia treballant al Pas de la Casa han passat a donar servei a Encamp, “regularitzant així la plantilla per donar un servei òptim”.

Un altre punt que també s’ha aprovat i que afecta al Pas de la Casa ha estat adjudicar la redacció del projecte de remodelació del carrer de Sant Jordi, en el tram comprès entre el carrer de les Abelletes i el carrer de les Pistes, a l’empresa UTE Josep Adserà Grifé-Gerard Adserà Barral els treballs tècnics de redacció de projecte. El preu és de 3.553 euros. També s’ha adjudicat al mateix equip la remodelació de la plaça de l’Església del Pas de la Casa i entorns per 6.165 euros per a la redacció de projecte. Aquests projectes s’entregaran a l’octubre i la intenció és que de cara a l’any que ve les empreses constructores puguin començar les obres.

Una altra redacció de projecte que s’ha adjudicat i que afecta al Pas de la Casa és el de la nova estació de tractament d’aigua potable (ETAP). L’actuació ha estat adjudicada a Ecosistemes SA, el cost de la redacció és de 38.815 euros i el termini d’execució és de tres mesos. “Serà de cara a l’any que ve que construirem aquest dipòsit per abastir en plenes condicions a la població d’aigua potable durant els mesos més secs”, ha ressaltat Torres. 

Actuacions urbanístiques a Encamp 

En un altre ordre d’aprovacions, en aquest cas de posada en exposició pública el plec de condicions, el comú també ha donat el vistiplau per arreglar el tram de voravia de l’avinguda Joan Martí, a la zona de l’aparcament de Terres Primeres, allà on s’encreua amb el carrer de la Vena. Actualment la voravia queda interrompuda i obliga als vianants a baixar a la calçada. La intenció és allargar-la perquè els ciutadans no hagin de fer aquest gest. “És un punt negre que tenim i creiem que l’havíem de solucionar”, ha argumentat Torres. Les empreses podran presentar-se al concurs públic fins a mitjans de setembre i de cara a la tardor l’obra ha d’estar acabada. A més, des del comú d’Encamp se segueix implantant el pla de soterrament de contenidors durant aquest mandat. El cònsol ha destacat que aquest any ja se n’han soterrat en tres zones i ara s’han començat els treballs a la zona del xamfrà del pont de les escoles (passeig de Mojácar).  

L’alberg de la Baronia 

Pel que fa a l’afer de la recessió del contracte de l’alberg de la Baronia, el cònsol major, Jordi Torres, ha explicat durant al roda de premsa posterior al consell de comú que estan estudiant implementar una possible modificació de la Llei del sòl que permeti la construcció de la infraestructura en terreny comunal. “Si s’aconsegueix aquest objectiu tornarem a llençar el projecte i, si no, ho haurem de fer en uns altres criteris”, ha explicat. Una proposta que s’està acabant d’elaborar i que serà traslladada en breu al Govern.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada