meteo

El tècnic del Servei de Meteorologia del Govern Toni Molné ha presentat aquest dijous la nova aplicació ‘Meteo Andorra’. Aquesta aplicació permet donar una millor resposta als usuaris que es connecten a la informació meteorològica d’Andorra a través de dispositius intel·ligents, un volum que actualment representa el 40% de les consultes al web Meteo.ad.

Aquest important percentatge ha motivat la divulgació de les previsions meteorològiques i del perill d’allaus a través dels sistemes de telefonia, a més d’altra informació d’interès, segons ha explicat Molné. El sistema permet així la consulta i la utilització  de la informació del web meteo.ad  des d’un Smart Phone.  

En sistema Windows Phone, la icona de l’aplicació és informativa i varia amb la previsió del temps i les dades de l’última hora a l’estació del Roc del Sant Pere (Andorra la Vella). També es proporciona un detall de la previsió meteorològica fins als 4 dies posteriors, de manera que es poden consultar específicament cadascuna de les jornades.

Una altra de les novetats de la aplicació és la possibilitat de tenir al mòbil les alertes meteorològiques en color groc, taronja i vermell, segons el grau de perillositat. En cas d’alerta taronja i vermella, es rebrà un avís i es podrà veure el motiu d’aquesta amb les recomanacions

El menú de navegació inclou els apartats de Previsió del temps, Previsió d’allaus, Estat de la neu, Estacions automàtiques i un apartat que, amb el nom Envia’ns la teva foto, permet als usuaris pujar imatges d’interès. També es podrà disposar de l’aplicació en tres idiomes (català, castellà i francès), així com rebre notificacions i informació diversa.

L’aplicació compta amb dades sobre la situació del perill d’allaus  amb el nivell del risc, els vessants afectats, detalls del mantell nival i l’evolució per als 2 següents dies. A més, també informa de l’estat de la neu i la seva evolució.

En el cas de les dades meteorològiques d’última hora de les estacions automàtiques, es podrà visualitzar per parròquia o directament per l’estació escollida. Gràcies a la geolocalització, es podrà veure el temps actual que s’enregistra en l’estació automàtica més propera del telèfon intel·ligent.

L’aplicació també permet accedir directament al web www.meteo.ad per aquells qui vulguin la aquesta versió. En total s’han fet 3 aplicacions per poder adaptar-se al sistema Android, iOS (Iphone) i Windows Phone. L’empresa Andornet ha produït aquestes aplicacions i actualment ja es poden descarregar a través de les plataformes de distribució.

Des del web Meteo.ad es farà difusió de l’existència de les aplicacions a través de publicitat que permetrà la descàrrega directa.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada