El Servei de Joventut d’Andorra la Vella vol donar impuls a les xarxes socials

El Servei de Joventut d’Andorra la Vella està treballant en l’elaboració del Pla Local de Joventut per als anys 2013-2015 que es presentarà d’aquí a unes setmanes. Segons ha explicat el conseller de Joventut de la capital, Marc Pons, la voluntat és reforçar aquest contacte amb els joves, ‘tenint en compte la davallada d’usuaris presencials del 2012’. Entre els punts a reforçar per als propers anys es volen incrementar les activitats i xerrades que pot oferir l’espai i també es potenciarà el contacte amb els joves a través dels canals de les xarxes socials que ja s’han creat.

Aquesta setmana el Servei de Joventut d’Andorra la Vella ha presentat la memòria d’activitats del 2012 amb un balanç d’usuaris que ha anat a la baixa. Actualment des del Departament es treballa en el Pla Local de Joventut, que s’emmarca en les línies del Pla Nacional de Joventut, que ja estableix que cada parròquia pot desenvolupar el seu propi projecte.

Tot i que els projectes per als propers dos anys es presentaran durant les properes setmanes, el conseller de Joventut i Esports d’Andorra la Vella, Marc Pons, ha indicat que, en termes generals, la voluntat és incrementar la presència en les xarxes socials i en els diversos canals de comunicació dels què disposa el Departament per millorar la relació amb els usuaris.

Tal com es detalla en la mateixa memòria d’activitats, la intenció és buscar estratègies per donar a conèixer els serveis de l’Enllaç com assessoraments o la viatgeteca a través dels mitjans en línia que no tenen cost econòmic. A més, es volen aprofitar les eines d’Internet, com Facebook, Twitter, o el butlletí electrònic, per oferir informació i assessorament als joves de manera ràpida, divertida i econòmica, i es plantegen, per exemple, desenvolupar els videoconsells.

També per afavorir la comunicació amb els joves, durant els propers anys es vol seguir ampliant la base de dades de joves i els seguidors de les xarxes socials per poder incrementar els usuaris i arribar a un públic més ampli. A més, s’ha d’aconseguir tenir el màxim d’informació, i el més actualitzada possible per oferir-la als usuaris.

Per una altra banda, l’Enllaç també vol ampliar les seves funcions, i tal com explica Pons, a més d’oferir serveis en l’espai habitual, organitzant activitats o xerrades, també es potenciaran les activitats a d’altres llocs. S’intentarà que les tècniques de Joventut puguin anar a les escoles o a altres punts de la parròquia a fer la seva tasca d’informació, dinamització i assessorament als joves. Al llarg d’aquest 2012, per falta de recursos no s’han pogut organitzar moltes activitats, però de cara als propers anys hi ha la intenció de fer-ho.

A més, perquè el servei que s’ofereix a la joventut sigui precisament el que es demana, se seguirà en contacte amb els joves i es continuarà afavorint la seva participació, tal com s’ha fet fins ara.

TOTES LES NOTÍCIES