El Servei d’Atenció Domiciliària continua actiu

El ministre Portaveu ha explicat que el Servei d’Atenció Domiciliarà (SAD) es manté operatiu, tot i les mesures decretades d’alentiment de l’activitat, ja que es considera un servei bàsic i essencial per a les persones amb dependència, dificultats d’autonomia o que necessiten suport per fer activitats de la vida diària.

Precisament, Eric Jover ha assenyalat que molts dels usuaris del SAD són gent gran i que, per tant, pertanyen al col·lectiu de risc davant el coronavirus. Per aquest motiu, Jover ha destacat que en la continuïtat del servei es garanteix que els treballadors familiars segueixen estrictament les mesures de seguretat contra la COVID-19 amb equips de protecció individual, salvaguardant així la salut dels usuaris.

A més, el ministre Portaveu ha recordat que els centres de dia del país han tancat les seves portes per evitar el contagi de coronavirus, obligant les persones habitualment usuàries d’aquestes instal·lacions a romandre a casa. D’aquesta manera, el SAD fa extensible la seva atenció i cobreix les necessitats d’aquestes persones als seus domicilis. Eric Jover ha informat que, degut a l’anul·lació dels serveis d’acompanyament i d’activitats de socialització exterior del servei –a excepció d’aquelles que són indispensables–, el SAD pot cobrir aquesta nova demanda.

En paral·lel, el seguiment de les persones grans també inclou trucades diàries, en coordinació amb la Creu Roja, a tots els usuaris del SAD i de la Teleassistència Domiciliària. En aquest sentit, es destaca que Afers Socials compta amb una enquesta que es va fer a la població major de 80 anys del país. Un qüestionari que permet identificar la gent gran que podria necessitar ajuda, atès que, per exemple, viuen soles o en nuclis aïllats, i es procedirà a partir de demà a realitzar trucades diàries a aquestes persones per fer un seguiment de la seva situació.

A més, les persones confinades sense un entorn familiar o proper són derivades des del telèfon 188 a la Creu Roja per atendre les seves necessitats bàsiques, com ara anar a comprar aliments o medicaments.

Durant la compareixença també s’ha recordat la recomanació del Ministeri d’Exteriors a tots aquells ciutadans andorrans que a hores d’ara es troben fora del país, de reprogramar la seva tornada vistes les dificultats de mobilitat i les anul·lacions de vols sorgides en els darrers dies.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada