El Servei Català de Trànsit estableix un dispositiu especial pel Tour

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, estableix aquest cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de juliol, un dispositiu especial de mobilitat amb motiu del pas del Tour de França per diverses comarques del Pirineu Occidental.
 
Concretament el dissabte 9 de juliol, arran de l’arribada de la comitiva de la cursa a Vielha on s’iniciarà l’etapa de diumenge, es restringirà entre les 17.00 i les 20.00 h l’N-141 a Bossòst (Vall d’Aran). D’altra banda, diumenge 10 de juliol, pel del pas de la 9a etapa del Tour per les comarques de la Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, les vies i trams afectats seran:

tour de frança
 
Les actuacions de l’SCT amb motiu de la cursa ciclista consisteixen en una campanya informativa iniciada aquest dimarts 5 de juliol a través de l’activació de Panells de Missatge Variable (PMV) fixos i la instal·lació de cinc cartells de senyalització vertical informatius sobre les vies afectades pel pas de la prova esportiva.
 
Convé destacar que aquestes restriccions no afectaran els vehicles de 3a categoria identificats com a participants del Tour.
 
A més, l’helicòpter de l’SCT sobrevolarà la xarxa viària per on transcorri la competició per controlar les possibles afectacions que pugui ocasionar (retencions, talls, etc.).
 
 
Dispositiu Mossos d’Esquadra
 
En el marc del Pla Director de Seguretat previst pel Cos de Mossos d’Esquadra amb motiu de la 9a etapa del Tour de França, la Divisió de Trànsit s’encarregarà de la seguretat de la cursa així com de la regulació del trànsit a la localitat de Vielha.
 
El dispositiu de trànsit cobrirà el servei amb un total de 66 efectius distribuïts en els grups següents:
 
10 agents encarregats de la regulació del trànsit a Vielha.
6 agents encarregats del suport al muntatge de globus (pòrtics, esprints especials…) i tanques publicitàries.
17 agents que donaran seguretat dinàmica a la Caravana publicitària (conformada per uns 180 vehicles).
33 agents que donaran seguretat dinàmica a la cursa.
 
 
Consells i informació per a l’usuari
 
En cas de coincidència d’un desplaçament en vehicle amb el pas del Tour de França,cal extremar la precaució, no envair en cap moment els trams tancats de la cursa senyalitzats per a ús exclusiu dels participants, i seguir les recomanacions i indicacions dels agents de Mossos d’Esquadra i també del personal encarregat i responsable de la prova.
 
Així mateix, cal evitar aturades i estacionaments dels vehicles que puguin provocar una manca de seguretat als participants de la prova o un desenvolupament anormal de la mateixa.
 
L’SCT aconsella mantenir-se informat sobre l’estat del trànsit i les restriccions vigents en cada moment a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, del webhttp://transit.gencat.cat i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.