El servei ‘Assexorem’ es torna a activar per les festes majors d’Oliana i Castellciutat

assexoremAquest cap de setmana se celebren dues de les principals festes majors de l’Alt Urgell: Oliana i Castellciutat. Tot coincidint amb aquesta habitual doble cita, aquest dissabte a la nit tornarà a estar actiu el servei ‘Assexorem’, de l’Oficina Jove, que ofereix atenció gratuïta mitjançant Whatsapp per resoldre dubtes sobre temes de sexualitat i afectivitat.

‘Assexorem’ funciona de les 12 de la nit a les 4 de la matinada durant les principals cites festives de la comarca. És tan senzill com enviar un whatsapp al número 637 426 903, i es rebrà una resposta al moment. El servei és totalment confidencial. I durant la setmana, també es poden realitzar consultes posteriors, de les 5 a les 6 de la tarda.

Programa d’actes a Oliana

A Oliana, aquest dijous s’ha celebrat el Sopar del Jovent i la festa continua aquest divendres, durant tot el dia, amb activitats com ara el Concurs de dibuix infantil, les sardanes, el vermut popular i el lliurament de premis del Concurs de Balcons, a la Plaça del Lledoner. A la tarda hi haurà una festa amb inflables, nous lliuraments de premis i una trobada d’acordionistes. A les 10 de la nit començarà el Correfoc amb els Voliaks d’Oliana; a les 11, havaneres amb el grup Boira, a la Plaça de la Reguereta; i ja de matinada, la Nit Jove amb els DJ Cosmic, Rolaway i Micky Deep, a la zona esportiva.

Dissabte al matí s’ha previst una exhibició de taekwondo i festa de l’escuma; a la tarda, concurs de botifarra, Marxa de BTT La Serra (a les 6) i Trobada Gegantera. A la nit hi haurà el Ball de Festa Major, amb grup Flash Quartet, i la cercavila amb el grup Batokatú, seguida del concert de Tremendos i sessió de DJ. Finalment, diumenge a la tarda hi haurà una pedalada popular, partit de futbol Oliana-Sant Llorenç i ball de fi de festa amb l’Orquestra Nueva Saturno.

Festa a Castellciutat

A Castellciutat, la festa continua aquest divendres, a 2/4 de 10 de la nit, amb el 21è Sopar Popular. Tot seguit, a 2/4 de 12, hi haurà el Pregó de Festa Major, que enguany serà a càrrec de la docent i regidora municipal Conxita Rabasa, que ha estat professora de diferents generacions del poble. Tot seguit començarà el ball amb Joan Martí i el seu Teclat. A la 1 de la matinada es ballarà, per cinquè any, l’Esquerrana de Nit, i a 2/4 de 3 actuarà el grup de rockabilly Six in Town. La nit es completarà amb el Castell-sona -amb els grups locals Lookmomnohands i Huele a Kadaver- i amb la Menjada Popular (de frankfurts).

Dissabte al matí, des de 2/4 de 8, se celebrarà el IV Concurs de Pesca Vila de Castellciutat. A 2/4 de 5, al Poliesportiu de la Seu, el CF Castellciutat jugarà el primer partit de pretemporada. Simultàniament, des de les 5 hi haurà jocs infantils a l’Escola del poble. Passada la mitjanit, començarà el ball de festa major amb els conjunts Trio Axis i Doble Cara. La festa es rematarà amb la ‘Baralla de galls’, entre DJ Cava i DJ Nocreasalcocinero, i amb una nova Menjada Popular. Diumenge arrencarà amb el Correcigaló Popular i amb la Missa de festa major. A les 12 arribarà el ball de l’Esquerrana i la Marsellana, amb la música de La Sonsònia. La festa es completarà amb un espectacle de màgia amb el Mag Reivax (17.00), Havaneres amb el grup A Tota Vela (19.00) i la tallada del pi (22.00).

Text: RàdioSeu

TOTES LES NOTÍCIES