salut mental

La celebració de la Setmana de la Salut Mental impulsada per l’Equip d’Atenció especialitzada de Salut Mental de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell pretén lluitar contra l’estigma que pateixen les persones que conviuen amb malalties mentals.

El divendres 9 d’octubre tindrà lloc l’acte central amb la conferència  “Salut Mental Invisible? Veiem el que no es mira” a càrrec del Dr. Antoni Bulbena, Catedràtic en Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència tindrà lloc a les sis de la tarda a la sala d’actes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Els actes començaran el 6 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula “Elling” al Teatre comunal d’Andorra la Vella. Després del film es farà un col·loqui  a càrrec de la Cap d’EAE de Salut Mental de l’HNSM, la Dra. Gemma Garcia Parés.

El dia 8 d’octubre s’inaugurarà l’exposició “L’art dignifica” amb treballs realitzats pels usuaris d’Hospital de dia del Centre de Salut Mental de l’HNSM a l’Escola d’art del Comú d’Andorra la Vella, on els usuaris del centre de dia realitzen diferents cursos. L’exposició s’instal·larà a la planta -1 de l’hospital i es podrà visitar fins al 5 de novembre.

El mateix dia 8 a la sala d’actes de l’hospital tindrà lloc una Taula rodona amb el Dr. Jesús Cobo, Psiquiatra del Parc Taulí Hospital Universitari i la Presidenta de l’Associació de Bipolars i Depressius del Vallés, Montserrat Ayllon. Estarà moderada per la presidenta de l’Associació de Familiars per a la Salut Mental a Andorra, AFMMA, Rosa Lluís. Tots els actes són oberts al públic.