El Seprona comissa una tortuga

El Seprona (Equip de Protecció de la Naturalesa) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Lleida ha comissat una tortuga. Els fets van ocórrer quan efectius d’aquest servei, van tenir coneixement que s’oferia per a la venda, a través d’internet, un exemplar naturalitzat de Tortuga carey (Eretmochelys imbricata), d’unes mides aproximades de 60 cm. de llarg i 55 cm. d’ample (amb les aletes esteses), a un preu de 800 euros.

Una vegada traslladats els agents al domicili del venedor a fi de realitzar les comprovacions pertinents, van poder comprovar com el propietari mancava de la corresponent documentació per acreditar la legal tinença i comercialització.

La Tortuga carey (Eretmochelys imbricata), és una espècie de tortuga marina de la família dels quelónidos que es troba en el Llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i està inclosa en l’annex A de el Reglament (CE) 1320/2014 que modifica el Reglament 338/97 del Consell, relatiu a la protecció d’espècies de flora i fauna silvestres mitjançant el control del seu comerç.

Per aquests fets, el Seprona, va estendre acta per la comissió d’una suposada infracció de contraban, dipositant l’exemplar en les instal·lacions duaneres de la Farga de Moles a la disposició de l’Autoritat corresponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.