El SEP renova la junta a l’espera de rebre el calendari de negociacions per als complements de jubilació

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) renova aquest dijous la seva junta, que encapçalarà a partir d’ara Eva Choy. La nova secretària general ha explicat  que els objectius són de continuïtat amb l’anterior junta, i d’intentar ‘dialogar al màxim amb el Govern’ sobre els temes que hi ha sobre la taula. Pel que fa a la reforma dels complements de jubilació, Choy ha dit que el sindicat està ‘una mica a l’expectativa’ ja que encara no han rebut el calendari de negociacions per part del Govern, i creu que el procés es pot haver vist aturat a causa de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la llei de retallades. Pel que fa al contingut de la negociació, Choy ha dit que de moment ‘no veiem res clar ni definit’ i que el punt de més controvèrsia serà quan s’hagin de fixar les aportacions que hauran de fer els treballadors.

Eva Choy, que ocuparà a partir d’ara el càrrec de secretària general del SEP, ha explicat a l’ANA que la nova junta té com a objectiu dialogar al màxim amb el Govern en relació als complements de jubilació, la futura reforma de la Llei de la funció pública, i l’aplicació del Pla estratègic de millora del sistema educatiu. Es tracta d’una junta de continuitat, que s’ha presentat després de constatar que no hi havia més aspirants, i que també compta amb el fins ara secretari general, Santi Rodríguez, que ocuparà el càrrec de secretari d’organització.

Pel que fa als complements de jubilació, Choy ha dit que des de la darrera trobada que van tenir amb el ministre, fa prop d’un mes, i on precisament els va expressar la seva voluntat d’accelerar les negociacions, encara estan a l’espera de rebre el calendari de reunions. ‘La veritat és que estem una mica a l’expectativa, i no sabem si és per la sentència del TC i la necessitat de convocar la comissió consultiva que s’està endarrerint, ha afirmat la nova secretària general.

Choy ha explicat que també estan a l’espera que es faci una definició més concreta del nou model de complements, i demanen que hi hagi voluntat de diàleg per ‘reajustar certs aspectes’ de la proposta inicial, tot i que són conscients que és el Govern el que decideix. Ha afegit que saben que la situació econòmica és difícil, que el model actual és insostenible, però la idea és ‘mantenir el màxim de condicions que teníem fins ara’, i per tant el que volen és poder negociar els percentatges de les aportacions que haurà de fer cadascú, i aquest segurament serà el ‘punt més difícil’.

Durant l’assemblea general d’aquest dijous també es tractarà la decisió d’ajornar un curs l’aplicació del Pla estratègic per a la millora del sistema educatiu a les aules de primària. Choy ha agraït que se’ls hagi fet partícips de la decisió, considera que ha estat encertada perquè estava generant molta incertesa i angoixa pel fet que el temps se’ls tirava a sobre, i d’aquesta manera ha assegurat que no s’afectarà negativament als alumnes.

TOTES LES NOTÍCIES