El Sindicat de l’Ensenyament Públic preveu que més de 2000 persones es puguin concentrar demà a les 20h30 a l’acte que han convocat diverses entitats a l’avinguda Meritxell / Passatge Biscariet.

Aquestes dades sorgeixen del sondeig intern que s’ha fet prop dels afiliats dels diversos sindicats convocats, així com la resposta que estan rebent a les xarxes socials.

L’acte vol mostrar el desacord, entre altres, amb les darreres lleis socials i sindicals aprovades els darrers dies i per l’empitjorament de les condicions de vida dels ciutadans de país, especialment en els sectors més desafavorits. (preu del lloguer, salaris, etc).

El SEP ha fet extensiva la convocatòria als representants dels comitès d’empresa del país com el SAAS, grans centres comercials del país i els col·lectius de treballadors de les pistes d’esquí. També hi son convidats els sindicats i els treballadors no afiliats dels altres cossos especials que no s’han manifestat públicament en relació a la protesta, i també als jubilats i ciutadans que s’hi sentin cridats.

La iniciativa change.org que es va iniciar la setmana passada, per demanar als coprínceps que no signin les noves lleis, ja ha recollit 500 adhesions en 3 dies, cosa que augura un gran èxit.

El SEP està en contacte amb la ETUCE per fer arribar la deriva social i laboral que està patint el país i també convoca als seus afiliats a una altra acció de protesta el dia que s’aprovi la nova llei de la funció pública.

 

MANIFEST PROTESTA 17 DESEMBRE 2018

Des del Sindicat de l’Ensenyament Públic, convoquem als nostres afiliats, companys, familiars i amics a protestar en contra del full de ruta de l’actual Govern, en la seva voluntat d’aixafar a la classe treballadora del país, independentment del sector on treballi.

El Govern, instrumentalitzat pels grans empresaris i les grans fortunes del país, l’objectiu dels quals és ampliar la seva riquesa a costa d’una mà d’obra “low cost”, sense cap eina real per poder dialogar amb els patrons de forma justa i igualitària, ha regulat, blindat i segellat, la pitjor retallada en drets laborals i socials del país.

Ens manifestem en contra de:

1.- El nou codi de relacions laborals, que entre altres, abarateix l’acomiadament del sector privat (que regula els nostres afiliats del sector privat i el personal eventual) i retalla les hores extres dels treballadors.

2.- La nova llei de llibertat sindical, que obliga,entre altres, a presentar el llistat d’afiliats dels sindicats al Govern, cosa que dificulta (més aviat vulnera) el dret a la protecció de dades dels nostres afiliats i vol atemorir (encara més) els treballadors del país a afiliar-se a cap organització.

3.- La nova llei de conflicte laboral, que limita de forma ridícula el dret a vaga, fent que hi hagi d’haver el 50% dels afiliats en una assemblea per convocar-la.

4.- La nova llei de seguretat pública, que vol criminalitzar els organitzadors de les manifestacions, en el cas de que alguna persona per desanimar-los a convocar-les. És molt preocupant que es regulin drets fonamentals mitjançant una llei de seguretat, amenaçant amb repressió i judicialització.

5.- La propera aprovació llei de la funció pública, que després de pagar amb els salaris dels funcionaris, la primera vaga en 80 anys, ha seguit el seu full de ruta, sense cap canvi en les retallades que planteja.

6.- Que s’aprovin lleis, encara que sigui per àmplia majoria, sense establir cap diàleg social amb els treballadors, cosa inèdita a la Europa que pretenem aspirar.

A més a més, ens afegim a les demandes de diferents sectors socials, ja que el país, en nom de les crisis i de la viabilitat econòmica, s’està convertint en un polvorí de precarietat de vida, amb unes condicions lamentables pels jubilats, que han aixecat Andorra en els darrers 40 anys, un lloc on no es pot viure en condicions, pel desorbitat preu dels lloguers, per uns salaris que no permeten fer front a les necessitats bàsiques.

Text: SEP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada