El SEP i l’Apaag decideixen negociar amb el Govern els canvis en les jubilacions

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) i l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (Apaag) han celebrat aquest dijous una assemblea general conjunta amb els seus afiliats per decidir el seu posicionament envers de la proposta del Govern per reformar el sistema de jubilació dels funcionaris. El resultat, amb un 95% dels vots segons ha indicat el responsable de l’Apaag, Albert Verdú, ha estat favorable a seure a negociar amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, tot i que demanen que abans se’ls faci arribar un ‘marc de negociació’ que concreti l’informe que l’Executiu ha enviat als sindicats. Les entitats han descartat així donar suport com a col·lectiu a la manifestació convocada pel cos de Policia aquest dilluns, tot i que entenen les seves reivindicacions, segons ha apuntat el secretari general del SEP, Santi Rodríguez.

Unes 200 persones s’han aplegat aquest dijous a la tarda a la sala d’actes de la Llacuna per assistir a l’assemblea general convocada pel SEP i l’Apaag per consensuar la seva resposta a la reforma plantejada pel Govern en relació a la jubilació dels funcionaris. La decisió, presa per majoria, ha estat la de seure a negociar amb el ministre Jordi Cinca per escoltar les propostes de l’Executiu i buscar una solució conjunta. Això sí, abans demanen que se’ls enviï un marc de negociació que concreti l’informe emès pel Govern i les simulacions per veure l’afectació pràctica dels canvis.

Alguns aspectes que creuen que es poden negociar són els anys meritats, ja que cal veure com es calcularan, quants anys es tindran en compte o quina serà la data límit, ha explicat el secretari general del SEP, Santi Rodríguez. També volen saber quin percentatge haurà de posar cada part en l’aportació mixta per a les jubilacions, ha afegit.

En aquests moments, segons ha manifestat el representant de l’Apaag, Albert Verdú, ‘hi ha línies vermelles però també molts punts genèrics que estan oberts a negociació’. Rodríguez ha exposat a més que si s’obté un resultat raonable i s’arriba a l’edat de la jubilació ‘més o menys amb les mateixes condicions que podíem tenir abans’ estaran d’acord amb el nou sistema. Per tant, volen veure la voluntat del Govern de negociar i si no n’hi ha o els afiliats no estan d’acord amb la resposta es podran plantar o deixar que l’Executiu tiri endavant la llei ‘i ja veurem el que passa’, ha augurat Rodríguez.

Per ara, esperen que el ministre de Finances i Funció Pública els citi per obrir la negociació però si aquest no ho fa ‘anirem a picar a la porta’, han apuntat els responsables sindicals.

Pel que fa al suport a la manifestació convocada l’1 d’octubre pels sindicats policials i a la qual s’han adherit els sindicats de presons, duaners, així com l’USdA i el SITCA en les darreres hores d’aquest dijous; l’Apaag i el SEP han optat per no unir-se a la convocatòria com a entitats. Malgrat tot, consideren que és una reivindicació ‘legítima’ i han assegurat que molts dels seus afiliats hi assistiran a títol personal, ha dit el responsable del sindicat d’Ensenyament.

Per últim, Rodríguez i Verdú han deixat clar que la Plataforma de Funcionaris no s’ha trencat ja que en el moment de la seva creació ja es va determinar que al llarg de la història es podien donar situacions en què no anessin junts, doncs cada col·lectiu té les seves particularitats. Les circumstàncies actuals, ha dit el responsable de l’Apaag, fan que en aquest punt en concret es desmarquin però això no vol dir que més endavant puguin tornar a anar junts.

6 comentaris

  1. I un cop més el Diari d’Andorra ENGANYA!!!! El Sep i l’Apaag no són els sindicats majoritaris i NO representen a tots els funcionaris, només als afiliats. Ahir ja va quedar ben clar quan no van deixar entrar a la reunió als no afiliats. Funcionaris de l’Administració General i d’Educació: uniu-vos a la manifestació pels DRETS de TOTS els TREBALLADORS! Que no us enganyin un altre cop!

  2. Docs STB, jo també hi era a l’assamblea i crec que el representant dels no afiliats si que el van deixar participar i va parlar foça estona explicant la problemàtica i la seva reuniò amb el snyor Cinca! Lo unic que no vau poder participar es a les votacions, cosa lògica i normal ja que era una assamblea d’afiliats i els que no ho sou no podeu votar! Si vols votar en una assamblea doncs fes te’n membre SBT! Així de facil! Per cert podeu convocar una reuniò de no sindicats perfectament, llogar una sala, pagar els advocats per portar-ho a justicia….Es clar es millor que ho facin els altres!Personalment no soc un sindicalista convençut pero pago la quota i intento anar a les assamblees,perquè tots junts ho farem millor, virtus unita fortior!

  3. I per cert ermesenda, jo vaig anar a la reunió i no em van deixar participar perque no estaba afiliat. Que no és de la meva jubilació que es tracta també? Sens dubte, tot i pertànyer a l’administració general, m’afegiré a la mani dels polis perquè ells si que es manifesten per tots els treballadors, sense distincions d’afiliats o no!

  4. Aquesta Assemblea és PAPER MULLAT! No té validesa legal. Als funcionaris q no esteu afiliats a cap dels 2 sindicats i q no us han deixat participar-hi, tranquils, a la policia no fem distincions, sereu tots benvinguts perquè es tracta de manifestar-nos pels nostres DRETS com a treballadors q som tots.

  5. STB, doncs pots afiliarte a un sindicat o pots afegirte a les seves accions si penses que estas d’acord,o fins i tot hi ha un grup no sindicat que ha tingut reunions amb el senyor Cinca per mitjà d’un representant. per cert 200 persones van anar a l’assamlea però hi han uns 1400 afiliats als sindicats de la plataforma.

  6. 200 persones de 2.500 funcionaris? Això és la majoria que ha de decidir la jubilació de TOTS els funcionaris? Què patètic!! I si jo, funcionari no afiliat a l’APAAG no vull que em canviin la jubilació, què faig?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES