sepLa secretària general del Sindicat de l’Ensenyament Públic, Eva Choy, ha manifestat la seva confiança que el Govern incorpori algunes aportacions de la comissió consultiva al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública. Segons explica Choy, hi ha alguns punts, com el fet que es vulgui fer una llei qualificada, que s’estan estudiant en profunditat i podrien ser modificats. D’altra banda, el SEP vol saber quin criteri s’ha fet servir per incloure al pla de pensions els treballadors de les escoles confessionals i no ampliar-ho als de l’Institut d’Estudis Andorrans o l’Efpem.

La junta del SEP es va reunir aquest dijous a la tarda per valorar els diversos aspectes que afecten actualment el seu sindicat. Pel que fa al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública, de moment el sindicat espera rebre aportacions dels seus afiliats per intentar incorporar-les durant el treball de la comissió consultiva. Choy ha explicat a l’ANA que ‘estem en fase de recollir dades’ però que de moment no han rebut una gran participació per part dels afiliats, i que troben a faltar més implicació.

Fins el 28 de febrer el sindicat espera rebre el feedback dels seus afiliats, i es convocarà una assemblea per informar tots els membres del sindicat i escoltar els seus punts de vista.

Abans de decidir quines mesures s’emprenen per evitar que s’apliqui la llei proposada en l’esborrany, el sindicat demanarà assessorament jurídic. Pel que fa a possibles vagues o manifestacions, Choy pensa que seran el darrer recurs, però de moment confia que el text incorpori les aportacions de la consultiva.

Un dels aspectes que creu que s’hauran de modificar és el fet que es faci la modificació a través d’una llei qualificada. Tal com ha explicat Choy, han demanat al gabinet jurídic que comprovi si és necessari fer-ho així, i si es conclou que no ho és demanaran que es canviï.

A més, volen saber quin és el criteri que ha portat a incorporar els treballadors de les escoles confessionals a aquest futur pla de pensions, i en canvi no incloure-hi els de l’Institut d’Estudis Andorrans o els de l’Efpem. Choy assegura que ‘no estem en contra que s’incloguin més col·lectius, però volem saber com ho justifiquen, perquè això suposarà més despesa’.

Valoració positiva dels ipads a primera ensenyança

D’altra banda, la junta del SEP també ha fet una valoració positiva del fet que a partir del curs vinent el Permsea s’apliqui als cursos de cinquè i sisè de primera ensenyança i que els alumnes treballin amb ipads de les escoles. Consideren que és una bona opció i una ‘facilitat per als alumnes’ que els permetrà anar-s’hi adaptant de cara a quan els hagin de fer servir amb normalitat a segona ensenyança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada