sep-1Mentre la comissió consultiva continua avaluant l´esborrany de projecte de llei del pla de pensions de la funció pública, el Sindicat de l´Ensenyament Públic (SEP) ha reunit els afiliats per informar-los-en. Troben contradictori que s’amplïi el nombre de beneficiaris d´un sistema que, segons el Govern, és insostenible. També lluitaran perquè se´ls garanteixi la prejubilació i el 60% del salari durant la jubilació.

A l´assemblea informativa del SEP va quedar palès que entre les principals inquietuds dels docents hi ha la garantia per cobrar una pensió del 60% del salari quan es jubilin i que els actuals funcionaris es puguin prejubilar. Dues premisses que no queden reflectides a l´esborrany de projecte de llei del pla de pensions de la funció pública, presentat per l´executiu. La secretària del SEP, Eva Choy, assegura que són “conscients que s’ha de modificar el model de jubilació” i que hi ha d’haver retallades però volen “una garantia” i el model que se’ls planteja, manté, “no és garantit” i insisteixen en què se’ls compensi.

Entre els afiliats també va sorprendre que el text prevegi la desaparició de la figura del funcionari del cos d’educació i que s´incloguin al model nous membres, com ara els mestres de les escoles confessionals o els de la Universitat d’Andorra. Choy sosté que ho veuen “com una contradicció” i per això han demanat “la justificació econòmica d’aquesta modificació”.

Choy, membre de la comissió consultiva que analitza el text del Govern, ha afegit que només acudiran a la justícia quan s’aprovi la llei. Mentrestant, creu que el temps corre a favor seu perquè s’acaba la legislatura i, sobretot, perquè el Tribunal Constitucional ha acceptat a tràmit el recurs d’un sindicat policíac contra l’anomenada llei de les retallades. Un fet que, a parer seu, farà que l’executiu actuï amb màxima prudència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada