La 25a edició del Seminari de traducció poètica al Centre d’Art i Natura, a Farrera de Pallars, se celebra aquesta setmana, fins dissabte. Enguany està dedicat a dos poetes en llengua castellana: la cordobesa Ángeles Mora i el barceloní Eduardo Moga.

L’esdeveniment és organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i s’havia de celebrar la tardor de l’any passat, però en aquesta ocasió es va cancel·lar per culpa de la imposició de l’article 155 a Catalunya per part del govern espanyol. Amb el pressupost d’enguany de la Generalitat, s’ha pogut recuperar aquest seminari, en el qual també hi prendran part els poetes i traductors Marta Pessarrodona, Àlex Susanna, Josep Porcar, Maria Teresa Ferrer, Ramón Sanz, Carlos Vitale, Anay Sala i Francesc Parcerisas, que fou qui va iniciar-los la tardor de 1998, quan ell era director de la ILC.

Ángeles Mora és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Granada (1986), ciutat en la qual viu des de començament dels anys 80. Amb el seu llibre ‘Ficciones para una autobiografía’ (Ed. Bartleby, 2015) va guanyar el Premio Nacional de la Crítica i el Premio Nacional de Poesía 2016. Recentment, ha publicat ‘La sal sobre la nieve’ i l’antologia ‘Érase un chico que no tuvo un gato’. La seva darrera publicació és ‘Canciones inaudibles’.

Eduardo Moga és llicenciat en Dret i doctor en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i ha publicat 18 poemaris, entre els quals destaquen ‘La luz oída’ (premi Adonáis, 1996), ‘Las horas y los labios’ (2003), ‘Cuerpo sin mí’ (2007), ‘Bajo la piel, los días’ (2010), ‘Insumisión’ (2013), ‘El corazón, la nada’ (Antología poética 1994-2014) (2014) i ‘Muerte y amapolas en Alexandra Avenue’ (2017). Moga ha traduït al castellà els clàssics en català ‘Llibre d’amic e amat’, de Ramon Llull, i ‘Espill’, de Jaume Roig.

A més del treball intern de traducció poètica, la ILC ha previst dues lectures públiques per mostrar el treball de traducció. Són obertes al públic que vulgui assistir-hi. La primera se celebrarà aquest divendres a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort. La segona lectura serà a la Llibreria Laie de Barcelona, aquest dissabte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada