Amb el lema “Vers una economia sostenible”, el Seminari central de la Càtedra de Pensament Cristià que se celebrarà el proper dissabte 2 de juliol a Sant Julià de Lòria, farà una immersió en la qüestió de l’ecologia i del creixement sostenible.

És un tema de plena actualitat, i segueix  la qüestió plantejada pel Papa Francesc amb la seva encíclica Laudato Si.

En parlaran el Dr. Lluc Torcal, Procurador General de l’Orde del Cister, amb la ponència “Una panoràmica de l’estat de la terra a la llum de Laudato Si del Papa Francesc”;  el Dr. Josep M. Mallarach, Membre de la Comissió d’Àrees Protegides i Política Ambiental (UICN, amb la ponència  “El vincle entre naturalesa i espiritualitat. Cap a un nou paradigma”; i per acabar, el Dr. Francesc Torralba, tot parlant d” Eixamplar el sentit de l’ètica ecològica. La persona humana en el centre de tot”.

L’acte estarà presidit per Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, i estarà present a el Cònsol Major de Sant Julià de Lòria, Hble. Sr. Josep Miquel  Vila, entre d’altres autoritats.

La jornada és previst que comenci  a primera hora del matí, amb la recepció dels participants i de les autoritats al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, a les 10:00 h. Hi haurà temps per a que els mitjans de comunicació interessats puguin parlar i fer entrevistes als ponents.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Mons. Joan-Enric Vives i del Cònsol Major de Sant Julià, Hble. Sr. Miquel Vila.

L’organització de l’activitat girarà en torn de la percepció  de que la terra està demanant un altre model de consum i de producció, que no tendeixi a esgotar els recursos dels que disposem. Sobre tot, estem entrant en un nou paradigma, basat en la cura i en l’estima per la casa comuna que és la terra, en el respecte a totes les criatures que la poblem i especialment a les espècies i als éssers que són més vulnerables i fàcils d’extingir.

Mirarem  de conèixer en profunditat  la situació del planeta i quines són les mesures que podem aplicar, tant a nivell individual com comunitari, per garantir un futur digne a les generacions futures. 

La publicació de l’encíclica Laudato Si, que es manté en plena vigència i segueix sent un dels documents més consultats a les xarxes i a internet, malgrat els mesos que han passat des de la seva publicació, ha significat un abans i un després en la sensibilitat vers la natura i en aquest sentit el Dr. Lluc Torcal posarà èmfasi en la situació medioambiental, per a ell, crítica.

El Dr. Mallarach defensa  la necessitat d’una nova cultura global que ha de tenir en el centre el respecte a la vida i la cura dels més vulnerables i que s’ha de sustentar en una espiritualitat ecològica que tingui les seves arrels en la fraternitat universal, en una recuperació de l’esperit franciscà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada