taj mahal

Explica el mite que el primer filòsof de la història, Tales de Milet, va caure en un pou mentre caminava mirant les estrelles. Aquesta història parabòlica ens vol mostrar que de vegades els que es dediquen a pensar, de tan lluny que volen anar amb les seves intuïcions, s’obliden del que tenen davant del camí.

En la nostra era que es basa en els gurus més que en els pensadors, hi ha una història que s’assembla estranyament a la de Tales. Ens referim al que podríem denominar com els selfies assassins.

Segons un gràfic publicat per Mashable, en el que portem d’any són més les morts de persones mentre es feien un selfie que les perpetrades per la gran por de molts banyistes, els taurons.

El recompte deixa en 8 els que van acabar devorats per un esqual mentre que són 12 els que van morir duent a terme un autoretrat.

L’últim cas ha passat aquest estiu passat quan un japonès de 66 any va caure per les escales del Taj Mahal indi al intentar fotografiar-se amb el seu acompanyant.

És tal el nivell d’accidentalitat propiciada pels selfies que fins el govern rus va llançar una guia de consciència ciutadana en la qual es mostrava a la gent quan i on no s’havien de realitzar els autoretrats.

En resum, si Tales de Milet estava massa obsessionat mirant el més enllà, en el nostre cas estem massa absorts en mirar-nos a nosaltres mateixos.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada