El seguiment epidemiològic permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19

Joan Martínez Benazet
Joan Martínez Benazet. Foto: SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que les autoritats sanitàries han diagnosticat quinze nous positius per coronavirus SARS-CoV-2 entre les prop de 700 proves diagnòstiques que s’han fet la darrera setmana. Catorze d’ells estan relacionats amb el mateix brot vinculat a una obra. Així, es tracta de persones que ja estaven aïllades a casa seva en ser contactes dels primers positius i a qui se’ls ha practicat una prova diagnòstica. Tots ells eren asimptomàtics en el moment de realitzar-los-hi.

L’altre nou cas és un jove que va estar en contacte amb un positiu fora d’Andorra i que, en saber-ho, també va aïllar-se i va avisar a les autoritats sanitàries. Ara s’estan realitzant els estudis epidemiològics dels contactes dels nous positius per veure si hi ha més afectats.

A dia d’avui el nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 877 persones. Dels 22 casos actius actuals, no n’hi ha cap d’hospitalitzat i tots mantenen aïllament domiciliari.

El titular de Salut ha insistit en l’estratègia de rastrejar els contactes dels casos positius per tal d’evitar al màxim els rebrots de la malaltia. A més, ha reiterat la necessitat que la ciutadania sigui preventiva a l’hora de reforçar les mesures preventives.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.