El segon Concurs de monòlegs en català arrencarà el 23 de gener

monolegs

El Ministeri de Cultura, el Comú d’Escaldes i l’empresa d’espectacles Quelcom han presentat aquest dimarts la segona edició del Concurs de monòlegs en català, que se celebrarà entre el 23 de gener i el 20 de març. El concurs, que se celebrarà en fases eliminatòries a la Saala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, està adreçat a humoristes amateurs i semiprofessionals que hauran d’interpretar monòlegs d’entre uns 15 i 20 minuts en català.

El concurs constarà d’una fase eliminatòria dividida en quatre grups i d’una fase final. En cada fase participaran de 2 a 4 humoristes i només un o dos passaran a la fase següent en funció del nombre de participants del concurs. La temàtica és lliure però l’organització exigeix que els textos siguin originals i lliures de drets d’autor.

Les eliminatòries es decidiran per votació d’un jurat integrat per tres persones proposades per l’organització. El vot del públic es farà servir en cas que hi hagi un empat en el vot del jurat.

El primer premi està dotat amb 1.000 euros mentre que el segon, el tercer i el quart classificat rebran 250 euros cadascun. Tot els concursants eliminats a la semifinal rebran 50 euros i dos entrades a Naturlàndia.

El ministre de Cultura ha reforçat que el concurs és una aposta per ampliar l’oferta “ben petita” de l’oci en català. Albert Esteve ha fet una valoració positiva de la primera edició del concurs que va permetre omplir la sala d’actes “més d’un dia de les diverses fases”.

El titular de Cultura s’ha mostrat convençut que el Concurs internacional “ha d’aspirar a esdevenir un referent d’aquest vessant artístic entre els territoris de parla catalana”. També ha tingut paraules d’agraïment per Quelcom, marca comercial de l’empresa Déu N’hi Do, i pel comú d’Escaldes- Engordany.

La consellera de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany, Núria Barquín, ha recordat el compromís del comú amb els projectes de promoció de la llengua catalana, com és el cas del Concurs de monòlegs i ha agraït als organitzadors que confiïn en aquesta parròquia per dur-lo a terme.

El representant de Quelcom Ivan Almendros ha anunciat que en aquesta segona edició les entrades seran gratuïtes, de manera que es confia en poder omplir la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany si es manté l’afluència positiva del públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.