El sector turístic de l’Alt Pirineu ha recuperat les dades d’ocupació durant el mes d’agost després d’un inici d’estiu amb menys reserves, a causa dels aiguats del mes de juny a la Val d’Aran i el Pallars Sobirà.

El sector parla doncs de “dos estius diferents”, segons el director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch. El primer període, afectat directament per les inundacions, hi va haver un 8% menys d’ocupació, i el segon, en què s’han recuperat les xifres fins i tot amb tendència a l’alça, i s’ha arribat al 85% d’ocupació en turisme rural.

Als hotels s’ha arribat al 70% d’ocupació turística. Blanch ha explicat que aquest agost ha crescut la demanda de turistes estrangers als esports d’aventura, tot i que al Prepirineu els més assidus continuen sent els turistes de proximitat que van a llocs com la Noguera a practicar esports de vol.

Les xifres de l’agost fan que de nou retorni l’optimisme al Pirineu occidental, que viu bàsicament del turisme d’hivern però que també necessita el complement de l’estiu basat sobretot en els esports d’aventura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada