El sector ‘jaumista’ del PS es reuneix dissabte per analitzar la situació i decidir si presenten candidatura al congrés

El sector del Partit Socialdemòcrata més afí a Jaume Bartumeu ha organitzat una reunió per a aquest dissabte al matí en la qual es vol analitzar la situació que viu el partit, escoltar les opinions de tothom i decidir quin rumb es vol emprendre. El conseller general Gerard Barcia ha explicat que es tracta d’una trobada dirigida a ‘tota la gent que ens vam identificar en el manifest de suport a Bartumeu’ per avaluar la situació que es viu al partit, i ‘sense cap a priori, decidir què fem’. Altres fonts pròximes al sector ‘jaumista’ han indicat que un dels temes que es tractarà és la possibilitat de presentar, de cara al congrés de l’abril, una candidatura per liderar el partit, que competiria amb la que presentarà Pere López.

El conseller general socialdemòcrata Gerard Barcia ha confirmat que aquest dissabte se celebrarà una reunió del sector afí a Jaume Bartumeu, per parlar de la situació que viu el partit arran de la divisió interna que s’ha produït entre ells i el sector que promou una renovació de cares liderat per Pere López i Judith Salazar.

Barcia ha assegurat que la trobada es fa en un primer moment per escoltar les opinions de tots els participants, i que es parteix sense cap a priori, per la qual cosa ‘totes les opcions estan obertes’, i un cop s’hagin avaluat totes, ‘començarem a caminar cap a on creiem més oportú’.

Diverses fonts pròximes al sector ‘jaumista’ han afegit que una de les possibilitats que es tractarà durant la reunió, atesa la intenció de Pere López de presentar una candidatura per liderar el Comitè Executiu, és preparar-ne una altra del grup que dóna suport a Bartumeu. En aquest sentit, caldrà buscar les persones que la vulguin liderar tenint en compte que Jaume Bartumeu ha reiterat en diverses ocasions que no té previst presentar-se.

TOTES LES NOTÍCIES