La unitat d´intel·ligència financera constata que les declaracions de sospita de blanqueig presentades per l’àmbit immobiliari són massa baixes.
La UIFAND ha emès una nota informativa adreçada als agents immobiliaris en què destaca les mancances generalitzades del sector pel que fa a les declaracions de sospita de blanqueig. Bàsicament, considera que se’n presenten poques, ja que quan es detecten operacions sospitoses es decideix no iniciar la relació amb el client, però no s’acostuma a efectuar la preceptiva declaració de sospita, tal com indica RTVA.

També s’assegura que en les operacions de control es confia massa en les mesures dutes a terme per altres sectors com el bancari. Finalment, es detecta un desconeixement generalitzat en l´àmbit immobiliari de l´existència d´una llista de persones i entitats designades per les Nacions Unides pels seus vincles amb el terrorisme o el seu finançament.

Entre les accions de millora recomanades hi ha l’elaboració de formularis exhaustius pels clients per conèixer-los millor i evitar els riscos. També es recomana actualitzar aquest qüestionari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada