El sector immobiliari és el que més creix el primer trimestre de l’any

L’immobiliari i el del motor són els dos sectors amb més obertura de comerços d’aquest any. Segons Estadística, el primer trimestre de l’any 2019 s’ha incrementat en l’1,2% el nombre d’establiments comercials actius.

L’activitat comercial d’immobiliàries i agències de lloguer de pisos ha estat la més important en l’arrencada de l’any. S’han obert 63 establiments addicionals en el sector, xifra que suposa un increment del 2,6% en el mateix àmbit.

Aquestes 63 noves societats s’inclouen dins els nous 111 establiments oberts durant els tres primers mesos de l’any segons ha informat avui RTVA.

Les activitats socials i de serveis prestats a la comunitat és el segon bloc amb un increment destacable amb 20 noves societats que es tradueixen en un augment del 3,3% del sector.

Finalment l’altre àmbit destacat en el balanç d’estadística quant a l’obertura de nous negocis és el del motor. En aquest entorn s’han obert 18 punts comercials augmentant en el seu sector un 0,6%.

En l’actualitat hi ha 9.281 comerços en actiu. Si es compara l’arrencada d’any quant a Registre de Comerç amb el 2018 quan hi havia 8.900 ens trobem amb 101 comerços més el que suposa un increment del 4,3%; 381 establiments més funcionant.

En conjunt i per sectors es pot dir que són tres els que centren l’activitat comercial en l’actualitat: venda i reparació de vehicles seguit de l’activitat immobiliària i finalment l’hoteleria. Tots ells registren discrets augments quant a obertura però en contrapartida el ritme de tancaments ha anat disminuint, fet que podria ser una dada optimista per a la recuperació de l’activitat comercial en general.