El sector del motor, després que aquest cap de setmana s’hagi celebrat la Fira Nacional de l’Automòbil, es planteja reduir la seva presència a un únic certamen. Segons la presidenta de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Maite Mas, ‘hem de fer una valoració general i veure si la continuïtat d’aquesta fira és òptima’, doncs considera que amb els costos que representa ser present tant a aquest certamen com a la Fira d’Andorra la Vella, que se celebra a l’octubre, i tenint en compte la mida del país, valdria la pena ‘rendibilitzar una fira i bé’.

Un cop clausurada la 28a Fira Nacional de l’Automòbil, hi ha concessionaris que estant satisfets amb la seva presència, i que ‘sempre han apostat per aquesta fira’, i d’altres que ‘no estan gens contents’. Així ha fet balanç, la presidenta de l’AIVA, Maite Mas, que ha afegit que esperen que al final els resultats –el nombre d’operacions tancades- s’aproximin als de l’any passat, encara que no s’ha mostrat massa confiada que puguin ser superiors. ‘Estarem igual o per sota’, ha dit. El que ha valorat positivament és el fet que la fira permet presentar tots els vehicles a la vegada, i això és una publicitat ‘òptima’.

És per això que el sector es planteja reduir la seva presència a un sol certamen, bé sigui la Fira Nacional de l’Automòbil, o bé la Fira d’Andorra la Vella. La presidenta de l’AIVA ha assegurat que, per un concessionari, ser al Parc Central de la capital té un cost: cal desplaçar els vehicles i tenir-hi personal. Per això, donat que es tracta d’un país petit, creu que cal ‘valorar si realment és rendible’ ser presents en dues fires. En aquest sentit, l’aposta de Mas és la de rendibilitzar-na una ‘i bé’. Però no s’ha volgut pronunciar sobre per quin dels certàmens s’hauria d’apostar.

La crisi també s’ha fet notar en la segona edició del sorteig Vrooming, en el qual es podia aconseguir un cotxe i una moto. Malgrat que s’han venut gairebé la totalitat dels 3.000 butlletes, la presidenta de l’AIVA ha exposat que ‘ha costat una mica més’ que la gent fes ‘la inversió dels deu euros’.

La Fira de l’Automòbil està patrocinada pel Comú d’Andorra la Vella i per una entitat financera, que ha estat present al certamen per oferir la possibilitat als compradors d’acordar un préstec amb aquesta entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada