El nombre total d’assalariats del mes de gener és de 37.587 persones, amb una variació respecte al mateix mes de l’any anterior del -2,3 %. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística en una nota en la que posa en relleu que el sector de la construcció manté una acusada variació a la baixa del -15,4% al mes de gener del 2013 respecte al mateix mes del 2012.

El nombre total d’assalariats al gener del 2013 és de 37.587 persones, amb una disminució del -2,3% respecte al mateix mes de l’any anterior. A part del sector de la construcció, amb un decrement del -15,4%, Estadística destaca una variació anual negativa dels sectors indústries manufactureres, amb el -7,6%, comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, amb el -4,8%, i venda i reparació de vehicles de motor, amb el -4,5%. Per contra les dades mostren una variació positiva del 6,3% en el sector agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, un 2,4% en el sistema financer i un 2% en altres activitats socials i serveis personals.

Així, la mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 35.959, amb variacions negatives del -3,3% respecte les dades dels últims dotze mesos de l’any anterior.

D’altra banda, la massa salarial total del gener s’ha situat en 72,2 milions d’euros, el que suposa una disminució de l’1,8% respecte al mateix mes del 2012. Estadística assenyala que aquest mes, destaca notablement el sector de la

construcció com el que ha rebut més impacte per la variació anual negativa de la massa salarial, amb el -15,6%, seguit de les transports i comunicacions, amb el -7,9%, indústries manufactureres, amb el -7,2% i venda i reparació de

vehicles de motor amb el -5,5%. En canvi, són tres els sectors que destaquen aquest mes per una variació anual positiva: sistema financer (7,1%), agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (6,9%) i altres activitats socials i serveis personals (4,9%).

D’acord amb les dades dels últims dotze mesos, la mitjana de massa salarial és de 72,1 milions d’euros amb una variació respecte el mateix període de l’any anterior del -3,5%.

Pel que fa al salari mitjà, al gener s’ha situat en 1.920,35 euros, el que es tradueix en una variació lleugerament positiva del 0,5% respecte al mateix mes de l’any anterior. Els grups que presenten disminucions són transports i comunicacions, amb el -5,6%, seguit d’activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb el -3,5%. Per contra, presenten una variació anual positiva els sectors de sistemes financers, amb el 4,6%, comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, amb el 3,4% i altres activitats socials i serveis personals, els dos amb el 2,8%.

Així, les dades dels darrers dotze mesos mostren que la mitjana del salari mig és de 2.003,88 euros amb una variació respecte al mateix període de l’any anterior del -0,2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada