El sector de l’alimentació, begudes i tabac es manté com el més exportador de la demarcació de Lleida, segons les dades més recents de l’INE, que apunten a una desacceleració de les vendes a l’exterior des del territori. A nivell general, els primers nou mesos de l’any les exportacions a nivell provincial van batre un nou rècord, amb un valor total de 1.586,8 milions d’euros, tot i que la xifra és pràcticament semblant a la de l’any passat en el mateix període, amb un augment de només un 0,3%. De fet, al setembre hi va haver un descens del 6,5% respecte del mateix mes del 2017.

Per sectors, l’agroalimentari lidera les exportacions amb 1.060,6 milions d’euros, tot i que experimenta un descens de l’1,3% respecte dels primers nou mesos de l’any passat. En canvi, els fabricants de béns d’equipament han registrat un increment del 2,8%, amb unes vendes de 127,2 milions d’euros fins al setembre.

Al conjunt de Catalunya, les exportacions segueixen creixent. Els tres primers trimestres de 2018 han augmentat un 1,76% amb relació als mateixos mesos del 2017, amb un volum total de 53.605 milions d’euros, malgrat que al setembre hi va haver una tendència a la baixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada