El secretari general de la SEGIB destaca el rol d’Andorra dins la Comunitat Iberoamericana

El secretari general Iberoamericà (SEGIB), Andrés Allamand i el cap de Govern, Xavier Espot
El secretari general Iberoamericà (SEGIB), Andrés Allamand i Xavier Espot (SFGA)

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquesta setmana al secretari general Iberoamericà (SEGIB), Andrés Allamand, per a tractar els projectes i iniciatives iberoamericanes de Cooperació en què Andorra participa i fer seguiment dels temes de discussió que s’elevaran la XXVIII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà el pròxim mes de març a la República Dominicana, sota el títol “Una Iberoamèrica més justa i sostenible”.

Durant la visita oficial, la màxima autoritat de la SEGIB, ha visitat el Consell General, on s’ha reunit amb la síndica general, Roser Suñé i amb la subsíndica, Meritxell Palmitjavila. Posteriorment, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, l’ha acompanyat a visitar l’escola andorrana de Santa Coloma, on ha conegut de primera mà el sistema educatiu andorrà. Allamand també ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb el president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, amb el qual ha intercanviat l’experiència de l’organització del Fòrum empresarial iberoamericà.

Amb la ministra d’Afers Exteriors ha mantingut una reunió de treball en la qual s’han tractat els dossiers compartits amb aquest organisme internacional. En la trobada, el director d’Andorra Recerca i Innovació, Marc Pons, li ha exposat els principals projectes que l’agència està duent a terme.

En declaracions posteriors davant la premsa, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha afirmat que Andorra col·labora de manera molt estreta dins la Cimera Iberoamericana. L’assumpció de la Secretaria Pro Tempore va incrementar la visibilitat del Principat dins d’aquest organisme internacional i en els països que en fan part, obrint noves vies de col·laboració.

Per la seva part, Andrés Allamand, ha afirmat que des de l’organització de la Cimera Iberoamericana, Andorra té un nou rol destacat dins de la comunitat iberoamericà en els projectes d’innovació lligats a la sostenibilitat així com en l’expertesa en el turisme de muntanya. El secretari general ha afegit que en la pròxima Cimera de caps d’Estat i de Govern, s’han d’adoptar resolucions importants en matèria de medi ambient, drets digitals i seguretat alimentària, i que en aquests àmbits Andorra té molt a aportar.

Andrés Allamand va assumir el càrrec de secretari general Iberoamericà el passat mes de febrer, després del seu nomenament durant la I Reunió de ministres de Relacions Exteriors d’Iberoamèrica.

TOTES LES NOTÍCIES