garcia legazEl secretari d’Estat de comerç del govern espanyol, Jaime García-Legaz, que aquest dijous ha inaugurat a Madrid la jornada sobre inversió i negocis a Andorra, considera que el Principat serà una plaça molt atractiva per a la inversió internacional, i creu que pot ser interessant per a empreses espanyoles del sector del turisme i del comerç, de la banca, i de les empreses amb vocació de prestar serveis de caràcter internacional. García-Legaz  ha assegurat que el canvi de model econòmic que està patint el país s’està fent amb ‘intel·ligència’ i des de la ‘transparència i la lleialtat mútua’.

Aquest dijous se celebra a Madrid una jornada sobre inversió i negocis a Andorra promoguda per S&R Estratègies Empresarials, amb el suport del Govern d’Andorra. La inauguració de la jornada, que té per objectiu donar a conèixer les oportunitats que ofereix Andorra a potencials inversors, ha anat a càrrec del secretari d’Estat de comerç del govern espanyol, Jaime García-Legaz.

García-Legaz ha assegurat que el Govern d’Andorra ha plantejat el canvi de model econòmic ‘amb molta intel·ligència’, pel fet de voler atreure inversions i ‘cooperar amb els governs d’Espanya i França’ des de la lleialtat mútua i la transparència. El titular de comerç ha dit que ells aprecien aquesta aposta de futur i ha assegurat que hi col·laboren activament.

En aquest sentit, García-Legaz s’ha mostrat convençut que Andorra podrà ser una plaça molt atractiva per a la inversió internacional, pel fet de convertir-se ‘en un país amb seguretat jurídica i amb un marc fiscal homologat internacionalment’. Això permetrà que les empreses puguin operar ‘amb molta tranquil·litat i amb un marc fiscal atractiu’. Per tot plegat, considera que Andorra està fent les coses bé i que això també és bo per a Espanya perquè ‘ens interessa tenir una relació de confiança i de col·laboració amb el govern andorrà’.

Pel que fa als sectors que poden ser més atractius per a empreses espanyoles, García-Legaz identifica el del turisme i del comerç, però també el sector financer, ja que ‘Andorra és un país fort en el seu sistema bancari i per tant aquí també es pot crear una indústria important’. Finalment, també destaca la possibilitat d’atreure empreses amb vocació de prestar serveis de caràcter internacional, com ara consultories o serveis professionals.

La jornada d’aquest dijous comptarà amb la participació dels ministres Gilbert Saboya i Jordi Alcobé, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, l’advocat Luis Viñuales, el director de FEDA, Albert Moles, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, i el director d’Ensisa, Conrad Blanch. L’acte serà clausurat per la ministra de foment del govern espanyol, Ana Pastor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada