El Sax Fest ofereix un espectacle gratuït per promocionar el festival

sax fest

Els responsables del Sax Fest han organitzat a Escaldes-Engordany una “acció musical al carrer” aquest dissabte a la tarda per promocionar el festival amb la col·laboració de la Bandarra Street Orkestra. Centenars de persones s’han aplegat al primer dels passis han pogut gaudir del xou del col·lectiu de músics del Camp de Tarragona, fusionant música de xaranga, amb el protagonisme dels instruments de vent, i moltes percussions, tot plegat amb un toc d’humor. 

La idea dels organitzadors del festival ha aconseguit despertar l’interès d’un nombrós públic que ha pogut participar, com a directors convidats, ballarins i músics improvisats d’un concert de carrer, divertit i d’alt volum, sota un sol plenament primaveral. Els més atrevits han estat els més joves, però famílies senceres s’han animat a ballar pels carrers de l’avinguda per a vianants.

El programa oficial de la tercera edició del Sax Fest -la d’aquest 2015- comença oficialment aquest dilluns amb la rebuda dels participants del concurs de saxo i els primers talers i classes magistrals durant el dia, i la inauguració.

La iniciativa d’aquest dissabte, però, ha servit per donar a conèixer el festival més enllà de les fronteres andorranes, amb desenes de persones que han enregistrat els concerts de carrer. La idea, segons va avançar el cap de producció del Sax Fest 2015, Jordi Llorens, és viralitzar la sorpresa i que les xarxes coneguin el festival de saxo andorrà, que enguany vol arribar als 1.300 participants.

De moment, la banda de carrer Bandarra Street Orkestra ha aconseguit l’efecte crida desitjat i la vintena de músics -amb saxos, clarinets, trompetes, trombons, tubes i percussions- han triomfat amb la idea de barrejar arranjaments de temes coneguts i escenes d’humor per fer perdre la vergonya.

La sorpresa ha estat activada per un botó situat al mig del carrer invitant als vianants a activar-lo per “començar la música”. Qui s’ha atrevit a prémer-lo ha vist com davant el pilar del Sax Fest on s’ha instal·lat el giny apareixia la Bandarra Street Orkestra al complet. Els responsables del festival han celebrat l’èxit de la proposta.

(Text i foto:ANA)