ruta-marianaEl ministre de Cultura, Albert Esteve; el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres; Mossèn Ramon de Canillo, rector del Santuari de Meritxell i el president de l’Associació per a la Promoció de la Ruta Mariana, Javier de Mora-Figueroa, han presentat aquest dimarts la incorporació del santuari de Meritxell a la Ruta Mariana.

La idea de creació de la Ruta Mariana es va gestar durant la celebració de l’Exposició de Saragossa del 2008 i les negociacions per a la incorporació del Santuari de Meritxell van començar quatre anys després. El projecte és avui una realitat gràcies a la col·laboració entre el Ministeri de Cultura, el Bisbat d´Urgell, el rector del Santuari i Andorra Turisme.

La Ruta Mariana és un itinerari d’interès cultural i religiós, adreçat a turistes que tenen com a motivació principal o secundària del seu viatge la fe mariana. Està formada per cinc santuaris: El Pilar (Saragossa), Torreciudad (Osca), Montserrat (Barcelona), Lourdes (França) i Meritxell (Andorra). En conjunt, reben 12 milions de visitants a l’any.

Aquesta proposta es dirigeix sobretot a un públic familiar i combina les motivacions religioses amb la descoberta dels atractius turístics del país. A més, es tracta d’un nou producte que es crea amb l’objectiu de desestacionalitzar l’oferta, ja que el període de peregrinacions comença durant la Setmana Santa i s’allarga fins a mitjans d’octubre.

Per tal de promoure aquests santuaris que formen part de la Ruta Mariana s’han previst diferents accions. En aquest sentit s’han actualitzat els continguts dels fulletons- a part del castellà, francès i anglès, ara també estan disponibles en català-, del web www.rutamariana.com, dels vídeos promocionals i per últim, el seu logotip.

D’altra banda, també s’ha habilitat el web www.santuaridemeritxell.com on s’inclou informació específica sobre el Santuari i en general, d’Andorra com a destinació turística.

El Santuari de Meritxell destaca sobretot per la seva situació geogràfica que permetrà realitzar un còmode desplaçament entre els santuaris de Lourdes i Montserrat. De fet, existeix una ruta preestablerta que comença al santuari d´El Pilar, continua per Torreciudad i Lourdes, després Meritxell i s’acaba a Montserrat.

La integració del temple andorrà dins d’aquest circuit de turisme religiós suposarà una ampliació dels horaris de visita a Meritxell. A part, s’adequarà un espai d´accés al Santuari destinat a dos guies turístics que es dedicaran a l’atenció dels visitants (de maig a octubre) i alhora serà el punt de rebuda dels pelegrins.

Juntament amb això, s’aprofitarà per fer millores a l’antic santuari per tal d´acollir-hi pregàries i per últim, es centralitzaran totes les peticions de celebració d’actes religiosos.

Per donar a conèixer la integració del Santuari de Meritxell als clients finals i als mitjans professionals es realitzarà un acte de presentació a Roma i s’organitzarà un workshop a Madrid. A més, es posaran en marxa diferents accions en mitjans de comunicació religiosos i es participarà a fires generalistes i sectorials per promoure la Ruta Mariana.

Del juny a l’octubre del 2013 el Santuari de Meritxell va rebre 36.000 visites i la voluntat és doblar aquesta xifra en els propers dos anys.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada