El Saló del Videojoc s’inaugura amb una exposició de robòtica com a principal novetat

 El 7è Saló del Videojoc i Internet ha arrancat, aquest divendres al matí, a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. L’edició d’enguany, que s’allargarà durant tot el cap de setmana, compta amb 70 punts de joc diferents, però amplia la mostra fins al vestíbul de la sala polivalent on s’han incorporat diferents activitats de l’àmbit de la robòtica, una de les principals novetats d’enguany. Pel que fa a les previsions d’afluència de públic durant la setena edició del Saló, que novament ha estat organitzat per Andorra Telecom i el Comú d’Escaldes-Engordany, s’espera superar els 6.000 visitants.

En aquest sentit, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha confirmat que aquest tipus d’esdeveniments “aporten valor afegit al país”, ja que tal com ha indicat, “no només trobem entreteniment, sinó també una finalitat socialitzadora”. Per aquest motiu, d’entre els diferents punts de joc, Alcobé ha volgut ressaltar que “hem pogut veure algunes aplicacions molt útils per a persones amb minusvalies” i ha afegit que enguany el Saló posa a l’abast de tota la població un servei tan innovador i desconegut com és la robòtica. Tot i recalcar que el certamen està consolidat, Alcobé ha precisat que de cara als pròxims anys “seria interessant poder atreure visitants de fora del país”.

 La robòtica ha estat la gran novetat de la 7a edició del Saló del Videojoc i Internet, esdeveniment organitzat novament per Andorra Telecom i el Comú d’Escaldes-Engordany i que s’ha inaugurat aquest divendres al matí a la sala polivalent del Prat del Roure. Així, durant tot el cap de setmana, els més de 6.000 visitants previstos, podran divertir-se amb els diferents jocs exposats en els 70 punts que es troben repartits per tot el recinte. Enguany, una de les principals novetats és la incorporació d’activitats de robòtica i l’exposició del robot NAO, un aparell ideat per una empresa andorrana -té un cost de 8.000 euros- i que és capaç de realitzar, entre altres opcions programades, una sessió de ioga.

En aquest sentit, el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha assegurat que moltes vegades el principal incentiu no es dóna tant amb les novetats, sinó amb tot allò que ja s’ha consolidat i el visitant coneix. “Gran part de les persones que s’apropen al Saló saben que trobaran molts jocs diferents amb les últimes edicions”, ha detallat. Tot i això, Nadal ha recalcat que la part de la robòtica i l’exposició del robot NAO “és espectacular de veure” i ha afegit que “avui és una llavor”, però potser d’aquí cinc edicions la robòtica ocupa la meitat del Saló.

Quant a l’objectiu d’enguany, Nadal ha explicat que buscar el creixement en persones ja no és una de les primeres prioritats i ha recordat que “tothom pot jugar en línia des de casa, però jugar en línia amb cinc amics veient-se les cares en una mateixa sala té molta més gràcia”.

Per la seva banda, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha recordat que la tecnologia evoluciona cada vegada més i sempre hi ha novetats a incorporar i, per tant, “amb la robòtica, ja hem començat a afegir activitats complementàries als jocs més tradicionals ”. A més, tot i recalcar que el certamen està consolidat, Alcobé ha precisat que de cara als pròxims anys “seria interessant poder atreure visitants de fora del país”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.