Del 27 a l’1 de gener a Encamp, i del 3 al 5 de gener al Pas de la Casa, tindrà lloc el Festival de la Infància i la Joventut d’Andorra, un “saló consolidat” que ja arriba a la seva 25a edició. Com a novetats d’aquest any, destaquen un taller de lego on els infants podran fer construccions, i inflables molt espectaculars que s’ubicaran a la zona exterior del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. A més, i degut a la demanda per part de la població, s’ha decidit “recuperar els espectacles infantils i tallers de la tarda”, ha explicat el conseller de Joventut, Esports i Turisme del Comú d’Encamp, Xavier Fernández. L’any passat l’afluència va ser de 1.000 infants diaris a Encamp i d’entre 300 i 400 al Pas de la Casa, i l’objectiu per a aquesta edició és tornar a arribar a aquestes xifres, sobretot gràcies a l’esforç que es farà per captar turistes.

El  Saló de la Infància i de la Joventut d’Andorra arriba a la seva 25a edició, proposant fins a 46 activitats per a nens, nenes i infants, a més dels tallers i els espectacles infantils que tindran lloc a la tarda. Precisament els espectacles infantils, amb màgia, cançons populars i discomòbil entre d’altres, es recuperen aquest any després de la demanda de la ciutadania, tal com ha explicat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández. A més, i com a principals novetats, destaca un taller de lego amb peces perquè els infants puguin fer construccions, així com inflables espectaculars que s’instal·laran a l’exterior del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, i que se sumaran als que hi haurà a l’interior, a la sala polivalent de la segona planta.

A banda, repeteixen els simuladors, la ludoteca, les activitats a la piscina, els circuits amb vehicles elèctrics i els jocs tradicionals. “Amb un dia un nen no es fa tot el saló”, ha volgut destacar el responsable de l’elaboració i posada en funcionament d’aquest esdeveniment, Àlex Arnó. L’any passat fins a 1.000 infants diaris van passar per Encamp, mentre que entre 300 i 400 pel del Pas de la Casa. L’objectiu és repetir aquestes xifres, sobretot gràcies a la campanya que es farà per captar turistes, ha destacat Arnó.

En la mateixa línia s’ha mostrar Fernández, assegurant que és un “saló referent al país” que aporta oci en dies on costa trobar-ne. “El dia 1 de gener som els únics que estem oberts”, ha ressaltat Arnó.

El Saló de la Infància estarà a Encamp del 27 a l’1 de gener, de les 16 a les 21 hores. Del 3 al 5 de gener es traslladarà al Pas de la Casa. El pressupost és de 70.000 euros, tot i que 40.000 l’aporten els patrocinadors.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada