El Govern ha aprovat el decret que fa públic el salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt d’assalariats a la CASS durant l’any 2012, que suposa la base per l’exercici 2013 tant per la cotització dels assegurats voluntaris com per les prestacions als assegurats que no tenen una base de càlcul. Aquesta xifra s’estableix en 1.997,43 euros, el que suposa una disminució del 0,3% respecte l’any anterior.

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat el decret d’aprovació de les tarifes de les cotitzacions de les persones que realitzen una activitat per compte propi i del valor del punt de jubilació per a l’any 2013. La cotització a la branca general de les persones que realitzen una activitat per compte propi es fixa en 199,74 euros mensuals.

El decret també estableix que la cotització a la branca general de les persones que realitzen una activitat per compte propi i que hagin cotitzat a la seguretat social com a no assalariades del sector agrícola durant el termini de dos anys, com a mínim, immediatament a l’entrada en vigor de la Llei 17/2008, es fixa en 166,45 euros mensuals.

La cotització a la branca de jubilació de les persones que realitzen una activitat per compte propi es fixa, segons la classe de cotització escollida, en els imports següents:
–    Classe A: 199,74 euros mensuals
–    Classe B: 249,68 euros mensuals
–    Classe C: 299,61 euros mensuals

Pel que fa al valor del punt de jubilació, el preu de venda queda fixat en 2,17099 euros; mentre que el preu de compra és de 17,36792 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada