El SAAS vol dotar de més recursos l’Hospital i el Cedre per fer front a un possible rebrot de Covid-19

hospital
Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Foto: ARXIU

El SAAS treballa en un sobredimensionament de l’Hospital i del Cedre per fer front a un possible rebrot de la Covid-19. Ho va avançar el ministre de Salut i ho confirma el director general del SAAS, que afegeix que hauria de ser tant estructural com de personal. També apunta la necessitat de formació del personal perquè sigui més polivalent. Tot plegat afectaria tant l’Hospital com el Cedre, que en aquest cas preveurà una unitat per atendre malalts crònics que ja no aniran a l’Hospital.

Tots els sectors es preparen per a la post-Covid; un d’ells i el més important és el de la salut.

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, assegura que s’està treballant en un pla específic que preveu tant la formació i la contractació de personal com també la reestructuració d’espais.

Un pla que diu clarament que permetrà un sobredimensionament del servei per fer front a un possible rebrot, però que permetria donar una resposta immediata.

El director del SAAS parla de crear estructures en forma d’acordió, és a dir, que poden tenir diferents usos segons les necessitats del moment. Tot i que no ha precisat de quant personal es tracta, sí que estan clares les zones que caldrà reforçar, assenyala, com és la UCI.

El Cedre haurà de compatibilitzar aquesta nova àrea amb el projecte d’atenció centrada en la persona que s’estava desenvolupant abans de l’inici de la crisi sanitària i que ocuparà un espai més reduït que el previst inicialment. També s’hauran de preveure zones específiques de Covid i, per tant, també el personal.

Al Cedre parla de metges i infermeres. Piqué ha dit que trobar especialistes tant per a l’àrea d’intensius com per al Cedre no és evident, ja que en aquest sector es viu la mateixa lluita que s’ha viscut amb el material sanitari. 

Ha afegit que actualment a l’Hospital es desenvolupa un pla de reincorporació dels diferents serveis i de les mesures que s’hauran de prendre. Ha recordat que ara ja no es podrà tenir la mateixa gent esperant a les consultes ni circulant per l’Hospital.

Sobre els quiròfans, ha recordat que es necessitarà més temps per a la preparació de l’operació. Per això diu que amb la mateixa estructura el servei serà menor.